Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Belmundo Festival: Change Your Habits

tot
Change your habits 16 9 horizontaal ALL

Belmundo is een jaarlijks internationale solidariteit activiteitenfestival en ook dit jaar slaan we de handen in elkaar. Het thema is 'system change' en wij willen zorgen voor verandering. Verandering groot of klein, het mag er allemaal zijn. Wij kaarten vier thema's aan waarin je met je eigen kleine en grote stappen, toch het systeem lichtjes kunnen aanpassen naar een betere wereld.

Elke donderdagavond in maart organiseren we een Instagram livesessie. Daarin bespreken we verschillende problematieken en geven we mogelijke oplossingen aan de hand van lokale voorbeelden. De livesessies beginnen telkens om 21u, kan je er niet bij zijn, dan kan je ze later nog herbekijken.

Bovenop de livesessies kom je die maand nog andere bijpassende nieuwtjes tegen.

De besproken thema's zijn:

Sessie 1: kledij
Tijdens deze sessie gaat onze vaste duurzame mode journaliste Sarah Vandoorne in gesprek met onze moderator Christophe Ramont. Ze zal vertellen over de textielsector en hoe de kwaliteit van kledij achteruit gaat. Beiden zij en Johanna van Ida & Volta bespreken textielafval en de circulariteit in de mode-industrie.

Sessie 2: bankieren
Donderdag 11 maart leer je via onze Instagram wat duurzaam bankieren bij FairFin en Triodos Bank precies inhoudt. Wat is het eerste dat ik je opkomt bij het horen van "duurzame banken", je kan na de sessie eens terugdenken aan die vraag en kijken of jij zelf toch ook niet voor verandering kan zorgen.

Sessie 3: voeding
Het is ons een eer op de cacao-expert Bart Van Besien van Oxfam-Wereldwinkels aan het woord te laten tijdens de livesessie die draait rond chocolade. Fair chocolade is een lang gekend product, maar daarom niet minder belangrijk. Fauve van Fauve Chocolade brengt haar productie naar de Instagram livesessie, zo zie je dat er blijvend mee geëxperimenteerd kan worden.

Sessie 4: cosmetica
Last but not least! De vierde en laatste sessie van onze Belmundo activiteit. Jori van Oxfam Magasins du Monde maakt je wegwijs in de faire cosmeticawereld. Samen stellen Chéry Faso en Lush Gent hun werking en eerlijke producten voor, want een gladde huid krijg je niet enkel door producten van grote merken aan te kopen.

Volg onze Instagrampagina alvast, zodat je niets zal missen!

Belmundo is een initiatief van Stad Gent en 11.11.11.
Change Your Habits is een initiatief in samenwerking met het Vredeshuis.

Bekijk ook de andere system change activiteiten op de website van Belmundo.