Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

van 20:00 tot 09:46

Cinema Belmundo: Samuel in the clouds

20190312_samuel_in_the_clouds

In Bolivia zijn de gletsjers aan het smelten. Skiliftbediende Samuel kijkt uit een raam over het dak van de wereld. Generaties lang leefde en werkte zijn familie in de besneeuwde bergen, maar nu blijft de sneeuw weg. Terwijl wetenschappers onheilspellende veranderingen meten en bediscussiëren, eert Samuel de aloude berggeesten en hoopt hij dat de sneeuw in de toekomst weer terugkeert. In Samuel in the Clouds toont de Belgische filmmaker Pieter van Eecke met adembenemende beelden van het Boliviaanse Andesgebergte de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. Ook op 5.000 meter hoogte begint de wereld er anders uit te zien.

Voor deze film nodigen we de Boliviaanse Ruth Vilches Torrejón uit. Zij zal in een korte voorbespreking vertellen hoe Bolivianen door de impact van mijnbouw en klimaatverandering gedwongen worden om naar de stad te migreren.

20190301_Cinema-Belmundo

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten. In Studio Skoop kan u elke dinsdag van maart een film meepikken die aansluit binnen het thema van 2019: grondoorzaken van migratie.

Programma:
Dinsdag 5 maart, 20u00: HUMAN FLOW
Dinsdag 12 maart, 20u00: SAMUEL IN THE CLOUDS
Dinsdag 19 maart, 20u00: LA JAULA DEL ORO
Dinsdag 26 maart, 20u00: CITY OF GHOSTS

Elke film wordt verder toegelicht door een expert ter zake in een voor- of nabespreking. Hieronder staat naast een korte samenvatting van de film ook vermeld welke spreker de film zal duiden.