Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Antiekzolder Vooruit

van 21:00 tot 22:30

Fair Fashion Talk [at Festival van de Gelijkheid]

Fair fashion talks 6 kleur kopie

Modeketens stellen met de regelmaat van de klok nieuwe duurzame of bewuste kledinglijnen voor aan de wereld, en elke dag starten nieuwe ondernemers met duurzame winkels of eigen lijnen. In Gent alleen zijn er een twintigtal fair fashion-zaken. Toch blijft de modesector een van de meest vervuilende sectoren en is de sector bekend - zeg maar berucht - om zijn dramatische arbeidsomstandigheden.

Hoe valt dit te rijmen? Zijn het allemaal maar verkooppraatjes?

20190425 FFN fotogrid 11

We vragen aan 4 experten ter zake: hoe (on)duurzaam is de modesector nu eigenlijk? Wat is greenwashing en wat zijn échte groene beloften? Hoe kan je als consument te weten komen wat je wel mag geloven - en wat niet? Hoe banen retailers zich een weg tussen de verkoopspraatjes van merken die ze in huis halen? Hoe bemoedigend - of juist bemoeilijkend - zijn de duurzame beloften van merken die ze leren kennen op kledingbeurzen?

Dat en veel meer bespreken we tijdens deze Fair Fashion Talk, een samenwerking tussen Gent Fair Trade en Festival van de Gelijkheid.

Panel

Expert duurzame mode Jasmien Wynants (Flanders DC) leidt de avond in. Daarna gaat journalist Sarah Vandoorne in gesprek met collega-journalist Lotte Philipsen (Weekend Knack), Gents onderneemster Olga Van Genechten (Supergoods) en freelance marketeer Ella Daeleman (Met Hart en Stiel).

In samenwerking met

Beeld festival