Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Fair Fashion Talk: hoe duurzaam zijn jouw schoenen?

Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Ghent

FFT shoes

Wanneer: 10 december van 13:30 tot 15:00

Waar: Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

We staan er niet bij stil, maar onze schoenen hebben een invloed op de wereld.

Ze worden gemaakt van leer, stof of zelfs plastiek. Tijdens deze Fair Fashion Talk gaan we in gesprek met The Guardian-journalist Tansy Hoskins. In haar boek ‘Foot Work: What Your Shoes Are Doing to the World’ legt ze de donkere achterkant van de schoenenindustrie bloot.

Nadien nodigen we drie vernieuwers uit voor een panelgesprek. Ondernemer Freija De Baere (Walk The Line), Ontwerper en ondernemer Caro Peirs (Tropas), Mark Vandevelde (Oprichter Komrads) & Evert Vanecht (UCLL en Appeal) zijn elk op hun manier op zoek (gegaan) naar een betere manier van werken. Van eco-leer tot appelleer, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van deze duurzame alternatieven? Je ontdekt het samen met journalist Sarah Vandoorne en textielexpert Evelien Bossuyt.

Tijdens de Fair Fashion Talks van Gent Fair Trade wordt de mode-industrie onder de loep genomen. We bekijken de problemen, maar gaan vooral ook op zoek naar zij die het wél goed doen. Want zij kunnen de de Fast Fashion-industrie omvormen tot een Fair Fashion-industrie.

Deze editie van de Fair Fashion Talk wordt georganiseerd in het kader van het Festival van de Gelijkheid. Voor €10 koop je een festivalticket, waarmee je toegang hebt tot alle lezingen. Deelname is enkel gegarandeerd mits ticketreservatie, dus reserveer zeker je plaats!