Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Amsab-ISG, Bagattenstraat 174, Gent

van 09:00 tot 17:00

Fototentoonstelling: Feminismes en fotojournalistiek in Latijns-Amerika

Feminisme journalistiek la

In Latijns-Amerika is de straat traditioneel een plaats voor protest. Het continent is ook een plek waar meisjes en vrouwen aangeven zich niet veilig te voelen. Niet toevallig neemt de feministische beweging de publieke ruimte (weer) in om geweld tegen vrouwen aan te klagen. Het gaat om feminicide, seksueel of gendergerelateerd geweld én het geweld van de ontginning van grondstoffen. Ook tegen dat laatste komen – vooral inheemse – vrouwen in verzet. De reguliere media slagen er niet in om deze protestacties en deze nieuwe beweging een plaats te geven. Alternatieve internetmedia vullen die leemte in en zorgen voor een vaak betrokken berichtgeving. De expressieve straatacties zorgen voor aanstekelijke beelden. Samen met de eisen van de feministische beweging vinden ze via sociale media hun weg naar een breed publiek.

Feminismos & Fotoperiodismo en América-Latina (Feminismes en fotojournalistiek in Latijns-Amerika) biedt een unieke inkijk in de diversiteit van de feministische beweging in Latijns-Amerika. Fotografen uit het hele continent kozen hun favoriete foto van de feministische beweging en acties in hun eigen land.

Fotografen Colectivo las Niñas, M.A.F.I.A - Movimiento Argentino de Fitógrafxs Independientes Autoconvocadxs, Lucia Prieto, Leandro Fernández, Sallisa Rosa, Erick Dau, Mariela Salaverry Vicente, Liz Tasa, Juan Zapata Sanchez, Kimberley Brown, Vanessa Terán, Verónica Potes, María Faciolince, Nelson Cárdena, Ameno Córdova
Curator Javier Perugachi en Lisa Couderé

Openingsuren 09.00 – 17.00 uur maandag - vrijdag
Organisatie Mundana, Amsab-ISG, Encuentro, Ghent Centre for Global Studies - UGent

Amsab-ISG is rolstoeltoegankelijk, nog vragen over toegankelijkheid? Mail dan naar info@amsab.be.