Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Modewandeling B.right - Sustainable fashion - Gent tour

20190511_Modewandeling

Slow food waarbij consumenten weten waar hun voedsel vandaan komt en of het wel lokaal werd geproduceerd, is ondertussen breed ingeburgerd.

Slow fashion doet bij sommigen al wel een belletjes rinkelen, maar is nog vrij onbekend. Hoewel de duizend doden in Rana Plaza in Bangladesh de noodzaak aantonen om meer na te denken over de omstandigheden waarin onze kleren gemaakt worden en welke kwaliteit ze dragen. Want ook voor het milieu is de impact enorm. De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld.

Gelukkig is er een hele nieuwe generatie aan duurzame kleren. Deze zijn niet meer onbetaalbaar of geitenwollensok. Maar hip en kleurrijk voor ieders budget en smaak. Gemaakt met respect voor mens en milieu. Hierbij zijn creativiteit en innovatie vaak de sleutelwoorden. Want circulaire productie is ook in de kleding industrie niet meer weg te denken. Op de B.right duurzame mode tour ontdek je niet alleen waar je deze kan kopen. Maar je leert ook het verhaal erachter kennen.