Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

One Day for Another World

tot

Bij Sint-Jacobs (Walter De Buckplein)

20190724 Agenda One Dayfor Another World

Muziek met een hart, op een dag met een duidelijke boodschap: de verantwoordelijkheid voor het aanpakken van de klimaatcrisis ligt vooral bij grote bedrijven. Die slogan zal je deze zomer op verschillende festivals horen aan de Oxfam-stand en dus op 24 juli ook op de Gentse Feesten.

Terwijl iedereen dagelijks inspanningen levert voor het klimaat, neemt slechts 3% van de grote Belgische bedrijven échte actie. De grootste bedrijven moeten dringend meer investeren in de transitie naar duurzamere bedrijfsmodellen.

Actie voeren in combinatie met geweldige muziek? Dat klinkt als een succesvolle cocktail!

Bands

  • 16u00 - Gentse Crochet (vrij podium)
  • 18u30 - Adja (Sophisticated Soul in een hybride concert-format)
  • 20u00 – Gentse Zangstonde (Tijdens de dagelijkse zangstond onder leiding van Wim Claeys kan je meezingen met de beste Gentse liedjes van Walter De Buck, Karel Waeri en anderen)
  • 20u15 - Tamikrest (Tamikrest mengt traditionele Toeareg melodieën met hedendaagse rock en globale ritmes.)
  • 22u00 - Nneka (Nneka betovert met haar unieke stem, sterke geëngageerde muziek en teksten in Engels, Igbo en Pidgin)
  • 00u00 – Aïta Mon Amour (Dit project is het resultaat van Widad's fascinatie voor de voorouderlijke Marokkaanse kunst van Aita, een populair muziekgenre geworteld in het Marokkaanse platteland, gezongen door de Chikhates, de zangeressen en hoeders van een eeuwenoude traditie)
  • 01u00 – Yalla Soundsystem feat. Leïla Koumiya (Yalla Soundsystem inviteert Leïla Koumiya, de helft van het electronisch duo Taxi Kebab, video en visual artist, en een van de meest vernieuwende DJ's uit de MENA regio, verbonden aan Radio Flouka)
  • 03u00 – Yalla Soundsystem feat. Bader & Acid Ponch (Yalla Soundsystem residents Bader en Acid Ponch loodsen u de nacht in met vette beats uit de MENA regio)