Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Theatervoorstelling: The Nearest Beach

De Centrale, Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent

The Nearest Beach

Zet jij je in voor vluchtelingen? Of heb je je de voorbije jaren ingezet voor mensen op de vlucht? Dan bedanken we jouw graag met een exclusieve theatervoorstelling + je mag één vriend meenemen.

The Nearest Beach

The Nearest Beach is het resultaat van een participatief theaterproject waarin gedurende twee maanden negen Oekraïense studenten op woensdagavonden elkaar ontmoetten in een repetitieruimte.

Onder begeleiding van een team van de Belgische en Oekraïense theatermakers Nele Vereecken en Roza Sarkisian, maakten ze scènes en beelden, die zich, bewust van een verleden, afspelen in het heden met een blik op de toekomst.

Op de planken zoeken ze versterking bij elkaar, maar ook lichtheid en plezier ten tijde van oorlog. Allen willen ze een missie volbrengen want elke van hen heeft één wezenlijke vraag. Al spelend zoeken ze naar meerkleurige antwoorden.

Een dag op een strand. Een houten bank aan de bushalte. Enkele strandgangers keren terug huiswaarts na een warme dag. Ze ontmoeten elkaar al wachtend op de bus en vertellen elkaar verhalen van hun dag aan zee.

De voorstelling wordt vertoond in het Engels en Oekraïens.
Na de voorstelling is er nog een interview en een Q&A door Eva Brems met de regisseurs, dramaturg en de acteurs.

Planning van de avond

  • 19u45 - 20u00: opening van de deuren
  • 20u00 - 21u00: voorstelling The Nearest Beach
  • 21u00 - 21u30: interview en Q&A door Eva Brems met de regisseurs, dramaturg en de acteurs

Ontvang jouw gratis ticket

In het kader van het 75-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geven we 75 tickets weg aan mensen die zich inzetten voor vluchtelingen.

Ken jij iemand die zich de voorbije jaren heeft ingezet voor mensen op de vlucht? Of ben je zelf zo'n geweldig persoon? Claim dan hier jouw (duo-)ticket.

---------------------------------------

Deze activiteit is een deel van 75 uur rond mensenrechten, een activiteitenreeks in het kader van de 75ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Dit event is een samenwerking van Stad Gent, Oxfam Wereldwinkel Gent en UGent Human Rights Research Network (HRRN)