Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Mensenrechtenwandeling door Gent

Kouter, 9000 Gent

Visit Reeks98 DT010884

Op woensdag 6 december organiseert Amnesty International, in samenwerking met Amsab-ISG, een wandeling door Gent. Tijdens de wandeling zijn er verschillende sprekers die meer vertellen over monumenten en bijzondere plaatsen of symbolen voor mensenrechten en het belang ervan.

De wandeling start aan de Kouter om 14u00 aan het kunstwerk Mystic Leaves. Daarna gaan we door het centrum van Gent naar het Mensenrechtenmonument aan de Geldmunt. Hier zal oud-burgemeester Frank Beke meer vertellen over het belang om mensenrechtenschendingen actueel en onder de aandacht te houden.

Hierna gaat de wandeling verder naar het Miriam Makeba Plein. Het Miriam Makeba Plein is een eerbetoon aan mensenrechtenactivisten. Hier nodigen we Henri Heimans uit om te getuigen over mensenrechtenactivisme. Henri Heimans is eremagistraat en werkte 45 jaar lang bij het ministerie van Justitie in verschillende functies, met een specialisatie in strafrecht en de bescherming van mensenrechten.
Rond 16u30 eindigen we de wandeling bij het Amsab Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Gert Verdonck is de gids en contactpersoon.

De wandeling is gratis, maar registeren is verplicht!
Schrijf je in via deze link.

--------------------------------------------------------

Dit evenement is een deel van 75 uur rond mensenrechten, een activiteitenreeks in het kader van de 75ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Organisatoren: Amnesty International Gent, Amsab Instituut voor Sociale Geschiedenis en UGent Human Rights Research Network (HRRN)