Calendar

Discover here what is planned in the coming days and weeks in terms of Fair Trade.

Wandeling door Gent

Kouter, 9000 Gent

Visit Reeks98 DT010884

Amnesty International en Amsab organiseren een wandeling door Gent. Tijdens de wandeling zijn er verschillende sprekers die meer vertellen over monumenten en bijzondere plaatsen of symbolen voor mensenrechten en het belang ervan.

De wandeling vertrekt aan de Kouter om 14u aan het kunstwerk Mystic Leaves. Daarna gaan we door het centrum van Gent naar het Mensenrechtenmonument aan de Geldmunt. Hier zal oud-burgemeester Frank Beke vertellen over het belang om mensenrechtenschendingen actueel en onder de aandacht te houden.

Daarna gaat de wandeling verder naar het Miriam Makeba Plein. Het Miriam Makeba Plein is een eerbetoon aan mensenrechtenactivisten. Hier nodigen we Henri Heimans uit om te getuigen over mensenrechtenactivisme. Henri Heimans is eremagistraat en werkte 45 jaar lang bij het ministerie van Justitie in verschillende functies, met een specialisatie in strafrecht en de bescherming van mensenrechten. Hij zal zich richten op de UVRM (Universele Verklaring van de Rechten van de Mens) en de noodzaak om alert te blijven op mogelijke bedreigingen. We eindigen de wandeling bij het Amsab Instituut voor Sociale Geschiedenis, ongeveer om 16.30 uur.

Organisatoren: Amnesty International Gent, Amsab Instituut voor Sociale Geschiedenis

Gert Verdonck is de gids en contactpersoon.

Schrijf je in via deze link.