Fair Tasty Temptations: Sangria

Fair Trade Sangria

Wat staat er op het zomermenu?

Wij van Gent Fair Trade houden van eerlijk eten en goed gezelschap, dus dachten we, waarom niet beide combineren?

De komende 3 maanden brengen we je heerlijke, makkelijke, snelle recepten en vooral fairtrade producten van Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum om samen met je geliefden te koken en te eten! We zullen onze recepten en tips delen op onze socials en dit zal jouw kans zijn om te proberen fair trade te gaan voor de zomer en je kookkunsten met ons te tonen!

IMG 1294

Deze week verwachten we hoge, zomerse temperaturen, daarom hebben we besloten om voor een verkoelend drankje te gaan en een heerlijke en verfrissende Sangria te maken.

Sangria is een alcoholische drank die oorspronkelijk uit Spanje komt en de hoofdingrediënten zijn altijd rode wijn, verschillende soorten fruit, om een zoetere smaak toe te voegen en iets een beetje sprankelend zoals frisdrank of bruisend water.

Voor ons recept gebruikten we:

  • 1 fles Fairtrade rode wijn
  • 1 perzik
  • ½ Fairtrade ananas (o.a. te vinden bij Akker & Ambacht)
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 1 Fairtrade citroen soda

Het recept is gemakkelijk, goedkoop en snel te bereiden, maar bovenal is het heerlijk en zeer verfrissend, geweldig om mee te nemen naar een picknick met vrienden!

Dus, laten we beginnen!

  • Laten we beginnen met het makkelijke gedeelte, snij het fruit in kleine stukjes, in ons geval hebben we gekozen voor ananas, sinaasappels, appels en perziken en zet ze apart in een zeer grote kom.
Sangria 2
Sangria 3
  • Doe de wijn en de citroensoda in de kom.
  • Laat het een paar uur rusten in de koelkast en geniet er dan van met je vrienden.

TIPS:

Als je de sangria liever een sterkere toets wilt geven, gebruik dan cognac, brandewijn of uw favoriete likeur en als je wilt, kunt u alle soorten fruit toevoegen - zorg er alleen voor dat het niet zo rijp is dat het uit elkaar valt. Vergeet niet dat de sangria minstens 2 tot 3 uur moet trekken (het is beter om het een dag van tevoren te maken) om ervoor te zorgen dat de sangria vol van smaak is met de ingrediënten. Oxfam biedt een grote verscheidenheid aan rode wijnen om voor dit recept te gebruiken, het is aan jou om te beslissen welke het beste bij jouw smaak past!

Whats App Image 2022 06 02 at 3 42 54 PM 1

--

Vond je het recept lekker? Hebben we je laten watertanden? Probeer het nu zelf, maak je Fair Trade Sangria en deel het resultaat met ons op social media! Gebruik #GentFairTrade of tag ons.

Interessant artikel? Vertel het voort!