Het recept dat we u deze keer brengen is een all time favoriet dessert, maar met een kleine twist (zoals wij het graag hebben). De chocolademousse heeft een lichte textuur en is een verrukkelijke smaakplaat. Het werd voor het eerst gemaakt in de 19e eeuw door een Franse chef, en sindsdien genieten we er internationaal van.
Chocolade is een van de belangrijkste aandachtspunten van fair trade-organisaties over de hele wereld. Het kweken van cacao vindt plaats in het Zuiden van de wereld en de productieketen wordt gecontroleerd door enkele multinationale bedrijven. Hierdoor is het vaak moeilijk om de arbeidsomstandigheden en de impact op het milieu te controleren. Daarom is het zeker bij chocolade belangrijk dat wij als consumenten wat onderzoek doen en ons bewust zijn van het product dat we kopen. Fair Trade-chocolade garandeert dat iedereen die betrokken is bij de productie van de chocolade waar we allemaal van houden, in zijn levensonderhoud kan voorzien.
De twist in onze chocolademousse is avocado, door deze toe te voegen krijgen we niet alleen een romigere textuur, maar ook alle goede vetten en voedingsstoffen waar het originele recept niet tegenop kan.
Om de avocadomousse te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 2 rijpe avocado's
- Cacaopoeder naar smaak
- 1 eetlepel hazelnootpasta (optioneel)
- Kokossuiker
- 1 snufje zout
- Een scheutje melk
- 1 blikje kikkererwten (om aquafaba te maken)
! Al deze ingrediënten kunnen fairtrade gekocht worden !
De procedure is heel eenvoudig, maar als je wat begeleiding nodig hebt, lees verder.