Zoetekauwen, het recept van deze week is voor jullie!
We hebben een heerlijk Bananenchocoladebrood, alleen gemaakt met, hoe kan het ook anders, Fair Trade en biologische producten.
Maar voor we door het recept gaan, volgt hier een stukje achtergrond van dit heerlijke dessert.
Het schijnt dat bananenbrood oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt.
De eerste bananen werden rond 1870 in de Verenigde Staten geïntroduceerd, maar de eerste verschijningen van bananenbrood waren rond 1930, toen men baking soda en bakpoeder in de winkels begon te verkopen. Volgens historici was het een bijproduct van de Grote Depressie, want bananen waren nog steeds erg duur en dus konden huisvrouwen de overrijpe exemplaren gebruiken om dit heerlijke vochtige en zoete broodachtige gerecht te maken.
Om van te watertanden?
Hier is ons recept!
- 125 g Fairebel boter op kamertemperatuur
- 250 g Fair Trade rietsuiker
- 2 eieren
- 250 g tarwebloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 rijpe Fairtradebananen
- 175 g Fairtrade donkere chocolade
Benodigdheden:
Het recept is gemakkelijk, goedkoop en snel te bereiden, maar het is ook een geweldig gerecht om te koken omdat je het kunt eten als ontbijt, tussendoortje en dessert.
Dus, laten we aan de slag gaan!