Fair Tasty Temptations: Veggie Gehakt Parmentier

Wat staat er op het zomermenu?

Wij van Gent Fair Trade houden van eerlijk eten en goed gezelschap, dus dachten we, waarom niet beide combineren?

De komende 3 maanden brengen we je heerlijke, makkelijke, snelle recepten en vooral fairtrade producten van Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum om samen met je geliefden te koken en te eten! We zullen onze recepten en tips delen op onze socials en dit zal jouw kans zijn om te proberen fair trade te gaan voor de zomer en je kookkunsten met ons te tonen!

IMG 1320

Voor deze week, is ons recept een vegetarische versie van de Gehakt Parmentier.

Gehakt Parmentier is een Frans gebakken gerecht gemaakt van aardappelpuree en meestal een restje rundvlees stoofpot in lagen samen met kaas. Het woord "gehakt" verwijst naar een gerecht waarin de ingrediënten zijn fijngehakt, gehakt of gemalen.

Dit is wat we gebruikten voor 3-4 personen:

  • 5 bio-aardappelen
  • 1 fles Fairtrade passata
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 blikje Fairtrade jackfruit
  • 1 beker Fairtrade rode wijn
  • Bio Parmezaan
  • Zout, peper en origan zoveel als nodig is

Het recept is eenvoudig, goedkoop en snel te bereiden, maar de smaak van het gerecht is van de wereld!

Dus, laten we beginnen met koken!

Hachis Parmentier 7
  • Eerst dit: breng water aan de kook in een pan, begin met het schillen van de aardappelen en zodra het water kookt doe je ze er meteen in.
  • Hak een teentje knoflook en een ui fijn en doe ze in een koekenpan om te sauteren met een beetje olie.
Hachis Parmentier 2
Hachis Parmentier 3
  • In plaats van rundvlees, kozen we voor jackfruit. Voor dit recept is één blikje genoeg! Prak het een beetje fijn en voeg het bij de uien en knoflook en breng het op smaak met zout en peper.

De jackfruit is een geweldige vrucht. Het is namelijk een vetarme vrucht, vrij vezelrijk en rijk aan micronutriënten en vitaminen. Het biedt ook verschillende voordelen voor de gezondheid, want het heeft een antioxiderende, ontstekingsremmende en antibacteriële werking.

  • Roer het af en toe om zodat het niet aan de pan blijft kleven en voeg een kopje rode wijn en de fles passata toe, blijf roeren.
Hachis Parmentier 4
Hachis Parmentier 6
  • Doe intussen de aardappelen in een braadpan en bedek ze met het jackfruitmengsel en de passata. Wij doen de aardappelen in schijfjes, maar u kunt het ook met aardappelpuree doen als u dat wilt.
  • Doe er geraspte kaas over, een paar blaadjes verse oregano en bak 15 minuten in een heteluchtoven op 200°.
Hachis Parmentier 5
IMG 1332

Vond je het recept lekker? Hebben we je laten watertanden? Probeer het nu zelf, kook je Veggie Gehakt Parmentier en deel het resultaat met ons op social media! Gebruik #GentFairTrade of tag ons.

Interessant artikel? Vertel het voort!