Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Dit moet je gedaan hebben tijdens de Gentse Feesten

2019 artikel gentsefeesten

De Gentse Feesten zijn vanzelfsprekend een hoogtepunt in het jaar van vele Gentenaren en fans van Gent. Sfeer en muziek staan centraal.

Het Gent Fair Trade-team kan je tijdens de feesten zeker kunnen spotten op volgende plekken:

201907 artikel gentse feesten

1) Tussen de zottigheid van CirQ [BATASTUNT, 19/07 - 28/07]

De site van CirQ is waarschijnlijk de absurdste en gekste plek om te bezoeken tijdens de Gentse Feesten. En ja, we staan achter die uitspraak, zelfs al rekenen we daar de Vlasmarkt om 7u 's ochtends bij ;-)

Wij zijn fan van de maatschappijkritische zottigheid van CirQ, die onder andere leidde tot de oprichting van Refu Interim. Een sociaal project dat nieuwkomers een duwtje in de rug wil geven in hun traject naar werk en het opbouwen van een sociaal netwerk.

Benieuwd wat ze dit jaar uit hun mouwen schudden!

Ook dit jaar zullen vrijwilligers van Refu Interim helpen tijdens de Gentse Feesten, trouwens. Je kan ze vinden op Trefpunt Festival - Gentse Feesten 2019, ☆ Batastunt ☆, Boomtown 2019, Place Musette, Luisterplein, Koer de France 2019 en Wim for Live (h)erkent talent 2019.

20190724 Agenda One Dayfor Another World

2) One Day for Another World [Walter De Buckplein, 24/07]

Eén dag voor een andere wereld.. dat mag wel! De woensdag midden in de Gentse Feesten is klassiek One Day for Another World, of Oxfam-dag. Het Walter De Buckplein (of Bij Sint-Jacobs) wordt dan ingenomen door de vrijwilligers van Oxfam Solidariteit, en alle festivalgangers gaan samen met hen hun oproep voor klimaatrechtvaardigheid kenbaar kunnen maken.

Activisme in combinatie met geweldige muziek. Dat klinkt als een succesvolle cocktail!

201907 GF gentse feesten debatten

3) Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden [Gentse Feestendebatten, 20/07 - 28/07]

Duurzaamheid, oorlog, gelijkheid, diversiteit, vermogensbelasting, verandering... de grote thema's worden niet geschuwd tijdens de Gentse Feesten. En dan hebben we het niet alleen over de dronken debatten om 5u 's ochtends.

Op de Gentse Feestendebatten gaan politici, academici, mensen uit het middenveld en burgers met elkaar in debat.

201907 artikel gentse feesten beker

4) Fairtrade cocktail @Baudelohof

De vrouwen en mannen van Trefpunt zijn goed bezig. Een groot deel van de pleinen en zalen worden georganiseerd en in goede banen geleid door de vrouwen en mannen achter deze vzw.

Zo ook het Baudelohof, dé place to be voor fairtrade-fans. Het is de enige plek waar je fairtradedrankjes kan kopen.

Naast alle faire ondernemers die natuurlijk ook open zijn tijdens de Gentse feesten.

Ook handig om te weten: Eva vzw lijstte alle plekjes op waar je plantaardig kan eten én ze zetten hun eigen Toreke pop-up Restaurant op.