Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

DORA'S CHOICE: 3 TIPS VOOR BELMUNDO DEZE WEEK

Affiche belmundo

Het Belmundo-festival is weer van start! In maart organiseren verschillende organisaties het Belmundo-festival en dit jaar is het thema "Rechten van mens en natuur". Heel de maand zijn er leuke activiteiten te vinden doorheen Gent in verband met internationale solidariteit.

De Belmundo-agenda zit propvol, daarom vragen we elke week aan iemand van het Gent Fair Trade-team om drie activiteiten aan te bevelen. Deze week deelt Dora haar Belmundo-tips:

Thank you for the rain poster

1) Cinema Belmundo: Thank you for the rain

Thank you for the rain is een film over Kisilu, een Keniaanse boer. Vijf jaar geleden kreeg hij een camera van de Noorse filmmaker Julie Dahr om zijn leven en dat van zijn familie vast te leggen. Zij wilden Kisilu’s dorp en de negatieve gevolgen van de klimaatveranderingen onder de aandacht bregen.

Het resultaat is een prachtige documentaire over klimaatveranderingen, gendergelijkheid, onderwijs, klimaatvluchtelingen, toegang tot water en vooral het aanpassen aan de situatie voor kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Wanneer: 1 maart 2022, om 20u

Waar: Studio Skoop, Sint-Annaplein 63

Tickets via Studio Skoop

Vernissage project onevenaar

2) Vernissage: Project Onevenaar

Belmundo maakt kunst samen met klimaatvluchtelingen. Zo geven ze een podium aan deze vaak niet-gehoorde stemmen. In dialoog met lokale vluchtelingencentra en klimaatvluchtelingen aan de andere kant van de wereld, brengen we hun verhalen naar het Citadelpark.

Wanneer: 4 maart 2022, om 18u

Waar: Ensemble vzw, Paul Bergmansdreef 2

Ontbijt met een rebel

3) Ontmoeten: Ontbijt met een rebel

Mijn laatste aanrader is "Ontbijt met een rebel": zes rebelse gastsprekers, zes tafels en een heerlijk ontbijtbuffet. Wat wil je nog meer van een zondagochtend?

Deze editie zijn er tafels met rebelse gastsprekers uit Peru, Palestina, Cuba, Zuid-Afrika en België. Ze vertellen over de rechten van mens en natuur en de manier waarop ze daarvoor samenwerken met Gentse partners

Wanneer: 6 maart 2022, van 9u30 tot 12u

Waar: ABVV Oost-Vlaanderen, Vrijdagsmarkt 9

Prijs: €10

Inschrijven tot 4 maart via rebelsontbijt@gmail.com

Benieuwd naar meer activiteiten van Belmundo?

Alle activiteiten van het Belmundo-festival vind je natuurlijk op hun website. Het festival vindt plaats van 1 tot 31 maart in Gent.