Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Fashion Revolution Week in Gent

20190422-28-Fashion Revolution

22 – 28 April 2019

Het is tijd voor een moderevolutie. #FashionRevolution

Samen zetten we ons in voor een mode-industrie die ons milieu respecteert en mensen, zeker ook vrouwen, een stem geeft. Een industrie waar waardig werk de standaard is en geen uitzondering.

Voer samen met ons actie deze Fashion Revolution Week door merken te vragen wie onze kleding maakt. #WhoMadeMyClothes

2019-Fashion Revolution Gent-1

Gent Fair Trade zet zich elk jaar achter de Fashion Revolution Week.

In 2018 organiseerden we een Fair Fashion Fest, en plaatsten we een sweatshop op de Korenmarkt, waarbij we shoppers aanspraken over de manier waarop kledij wordt gemaakt.

In 2017 brachten we 40 kledinghandelaars samen om te spreken over #FairFashion, en vertoonden we The True Cost.

Ook in 2019 zullen we acties ondernemen, en dit doen we graag met jou!

Op de agenda

Ho Gent

24/04 - 12u - Flashmob op de Korenmarkt

Op woensdag 24 april, om 12 uur, organiseren de studenten mode-en textieltechnologie een flashmob in het hartje van Gent op de Korenmarkt om de voorbijgangers duidelijk te maken dat zij duurzame studenten zijn. Ze hebben zelf een T-shirt gestikt met stofresten en gepimpt met leuke fashion elementen, maar ook met quotes die de wantoestanden in de sector aanklagen of met hoopvolle quotes die duiden op een nieuwe aanpak.

Vanaf dan start de countdown tot de 'Be Aware Award'. Via de facebookpagina van HOGENT textieltechnologie zie je een countdown en kan de 'Be Aware Award' live gevolgd worden.

24/04 - 17u - An Boone over duurzaam ondernemen

In de Fashion Revolution Week komt straffe madam en bezielster van Mr. Manchette An Boone op bezoek in Supergoods Gent om te vertellen over de uitdagingen van duurzaam ondernemen en waarom zij kiest voor eco en fair.

Neem een kijkje op het FB-event

2019_Fash Rev Week-An Boone
20190425-Banner-Fair-Fashion-Nocturne5
Steven Vromman_Einde Wereld_WEB_L
2019_Fash Rev Week-just-hazel

24-27 april - Fashion Revolution Week @Just Hazel

De dames van Just Hazel zetten 4 dagen lang hun winkel in het teken van Fashion Revolution Week. Met een Instax Photobooth, een DIY haargummi-workshop, een brievenactie en een meet and greet maken ze van de brabantdam het epicentrum van de Fashion Revolution Week in Gent.

Neem een kijkje op hun Facebookevent.

Zelf iets opzetten?

Ben jij van plan, of heb jij zin om een initiatief op te zetten voor Fashion Revolution Week (22-28 april)? Laat het ons weten, want samen maken we meer lawaai!