Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Thuisactiviteiten, mondmasker maken, thuisleveringen... zo gaan de duurzame ondernemers om met COVID-19

190905 Raamsticker pdf

Een lockdown wilt niet zeggen dat je bij de pakken moet blijven zitten. Ontdek hoe onze Gentse Fair Trade Hotspots positief blijven en op een creatieve manier verantwoord ondernemen. Gedurende de volledige lockdown doen tal van Gentse Fair Trade Hotspots iets speciaal!

20200320 Lockdown OWW

Oxfam-Wereldwinkels

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle Oxfam-Wereldwinkels de deuren. Ondertussen kan je wel nog steeds terecht op hun webshop shop.oxfamwereldwinkels.be. Bestellingen kunnen afgehaald worden op afgesproken tijdstippen. In sommige regio’s leveren ze de bestellingen ook aan huis!

Wil je uw kinderen iets bijbrengen in deze bizarre tijden? Oxfam-Wereldwinkels heeft een online lessenreeks ter beschikking http://digibord.oxfamwereldwin...

Natuur-en-milieucentrum-De-Bourgoyen3

Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen

De natuurgebieden blijven open voor wie op eigen houtje wil genieten van een wandeling, fietstocht of rustmoment in de gezonde buitenlucht. Maar hou je ook daar aan de maatregelen.

Compaan1

Compaan

Ook Compaan zet zich in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan! Daarom houden zij even geen face-to-face contacten meer en zijn hun gebouwen gesloten.

Maar geen nood: ze blijven online bereikbaar! Heb je vragen? Stuur een mail naar info@compaan.be of vul het formulier in op hun website via www.compaan.be/contact.

Ze zorgen ervoor dat je vraag bij de juiste persoon terecht komt.

~ Solidair via mondmaskers ~

20200320 Lockdown Mr Manchette

Mr Manchette

Mr. Machette hoopt op verschillende vlakken solidariteit te kunnen tonen. Ze hebben dan ook beslist om hun stoffen niet te gebruiken voor hemden, maar om mondmaskers te laten maken! Als iemand nog 100% katoenen stoffen heeft liggen, dan mag je het hen altijd laten weten.

Good Wool Story

Ook Good Wool Story zat niet stil! Zij zijn druk in de weer geweest met het naaien van maskers voor zij die zorg dragen voor de ouderen, de meest kwetsbaren voor het virus.

Mic Mac Minuscule

Via sociale naaiateliers produceert Mic Mac Minuscule ook kinderspullen uit recupstof. Graag zetten zij de capaciteit van deze naaiateliers nu in voor stoffen mondmaskertjes. Kan je zelf niet naaien, maar wil je wel iets doen? Financier dan mee via https://www.micmacminuscule.be/l/mic-mac-mondmaskertjes/.

Zelf de hand uit de mouwen steken?

Dat kan, gebruik dan het patroon van de FOD Volksgezondheid.

Virtuele kunstexpo

20200320 Lockdown Minus One

Minus One

Minus One blijft creatief! Zin om mee te helpen aan hun virtuele kunstexpo? Dat kan je doen door online 2D en 3D kunstwerken te uploaden, zelf expomuren te bouwen en door een museumwandeling te maken via hun account op artsteps.com. Als je in de facebookgroep wilt, dan kan je dat aan hen laten weten. Vrijdagavond, 27 maart, vernissage van hun CORONA EXPO 2020!

~ Was je handen ~

Lush2

Lush

Solidariteit is in alle hoeken en vormen te vinden. Ook Lush Nederland heeft hier mee vorm aan. Dat je handen wassen nog belangrijker dan anders is, beseffen zij ook als geen ander. Zij willen dat al hun producten terechtkomen waar ze het dringendst nodig zijn. Ze bieden hun gehele winkelvoorraad aan zeep aan als donatie aan initiatieven en organisaties die ervoor kunnen zorgen dat ze daar terechtkomen. Verder zijn ze nog steeds bereikbaar en online bestellingen blijven aangenomen worden.

Ontdek hoe circuslessen eraan toe gaan

Circusplaneet

Circusplaneet

Op hun gloednieuw YouTube kanaal Planeet Corona zal Circusplaneet jullie dagelijks voorzien van de nodige trucs, spelletjes, creatieve opdrachten, stevige opdrachten en zoveel meer.

Stuur zelf jullie filmpje of foto door van jullie resultaten. Dat kan via Facebook, Instagram of mail. Gebruik de hashtag #planeetcorona en vermeld Circusplaneet zodat ze jullie kunnen vinden. Repeteren, inspireren en amuseren is de boodschap.

Verantwoord winkelen van thuis uit

Off The Shelf

Off The Shelf roept aan om lokale bedrijven te ondersteunen. Ook bij hun kan je online winkelen. Ze voorzien gratis verzending vanaf 20 euro in België. Ga zeker eens kijken naar wat ze allemaal aanbieden op www.offtheshelf.gent !

Catalogus

Lokaal blijven kopen? Het kan ook online bij Catalogus. Alle bestellingen worden gratis verzonden! Ga zeker eens kijken op https://www.catalogus-onlinesh...

Chéry Faso

De Gentse Lente is uitgesteld! Dus geen potjes met zachte heerlijke karité op 21 maart. Wil je toch de lente induiken met dat warme beschermde gevoel van karité op je lijf?

Bestel dan je potje of zeep via de site www.cheryfaso.be. Met de code CHERYLOVELY krijg je nu 10% korting tot eind maart

Cliché

Cliché werkt volop aan een webshop, inplanning van jullie bezoek op afspraak en online verkoop van cadeaubonnen. Hou hun sociale media dus zeker in het oog!

Curiosa & co

Curiosa & Co neemt ook hun verantwoordelijkheid en sluit de winkel, maar ook bij hier is online shoppen mogelijk. Dit kan via https://www.instagram.com/co.curiosa.

Versturen kost je zes euro, maar vanaf 60 euro zijn de verzendkosten gratis! Daarnaast worden er ook afhaalmomenten voorzien op afspraak door Evelien en kan je haar steunen door een cadeaubon te kopen en die later te gebruiken.

Ethnique

Ethnique is voorlopig enkel online beschikbaar via https://fairlytradedclothing.com/shop. Op deze manier hopen zij de werkzekerheid van hun medewerkers te garanderen in deze moeilijke tijd. Bestel je vandaag je pakketje, dan wordt het de volgende dag al verzonden, en dat met gratis verzending!

Fred + Ginger

Fred + Ginger doen de winkels tijdelijk toe. Online winkelen is nog steeds mogelijk met snelle levering en gratis verzending. Ook hun retourtermijn hebben ze verlengd van 14 tot 30 dagen! Ga zeker eens kijken op fredginger.com en geniet van 20% korting op geselecteerde items tot 1 april.

Just Hazel

Kunnen jullie toch niet wachten op die zomerse stuks, voor leveringen vanuit de webshop & ophalingen in de feelgoodstore kunnen jullie nog steeds bij Just Hazel terecht! Voor alle inwoners van Gent is er gratis verzending. Voor de rest van België staat de verzending nu op slechts drie euro.

Kiddybips

Kiddybips sluit tijdelijk om het corona-virus tegen te gaan, maar ook zij hebben een webshop die jullie kunnen bezichtigen. Ga er zeker eens snuffelen op https://kiddybips.be/shop.

Tot 3 april worden leveringen binnen Groot Gent gratis thuis bezorgd. Ook bestellingen, afhalingen en leveringen blijven mogelijk na telefonische afspraak of mail.

L’Amuzette

Na wikken en wegen heeft ook L’Amuzette uiteindelijk besloten hun nabije toekomstplannen te wijzigen. Hun winkels in Gent en Knokke zijn gesloten, maar weborders kunnen te Gent opgehaald worden op afspraak. Online shoppen is mogelijk en dat met 10% korting!

Supergoods

Ook Supergoods heeft een online webshop waar je eens een kijkje op kunt nemen. Ook hun Free Shipping rate hebben ze verlaagd. Alle bestellingen boven de 59 euro worden gratis verzonden! Ga zeker eens op de webshop kijken https://www.supergoods.be.

Va-Tout

Ook Va-Tout is niet van plan stil te blijven zitten. Line zal achter gesloten deuren verder werken. Online shoppen is zeker een mogelijkheid en dit met gratis verzending. Neem zeker eens een kijkje naar de juwelen op de webshop https://www.va-tout.be!

Walk The Line

Walk The Line bedient jullie graag via hun webshop www.walktheline.shoes. Iedere online bestelling helpt hen en hun Europese leveranciers te overleven. De bestellingen worden gratis geleverd, ook retour is gratis. Bekijk zeker eens hun sociale media waar ze hun prachtige exemplaren in de kijker plaatsen!

Yak & Yeti

Yak & Yeti helpt jullie graag verder in hun online shop https://fairlytradedclothing.com/shop. Op deze manier hopen zij de werkzekerheid voor hun medewerkers te garanderen gedurende deze lockdown. Online bestellingen worden tijdelijk gratis verzonden. Bekijk zeker eens hun sociale media waar je kiekjes van hun lentecollectie 2020 kunt zien!

GOEDvandoen

Op 21 maart vierde GOEDvandoen hun derde verjaardag! Om dit te vieren, in deze toch wel bizarre tijden: 10% korting én gratis verzending op https://www.goedvandoen.be/.

20200320 Lockdown Mieke

Mieliveroo, al het lekkers, simpel aan de deur

Mieke kondigt haar eigen initiatief als volgt aan:
You wanna roleplay, darling? Fantasize about my touch while you’re solo and safe in your room? I’ll drop all the toys you need on your doorstep and let you explore and cross boundaries with no shame or guilt whatsoever.

Mieliveroo is a custom styling service for lockdown victims, a virtual Mieke experience. Slide in our DM’s and tell us what you need and crave, we will deliver a range of products that will most probably satisfy you. Next or same day pick up of items you’re not keeping, simple as that.

Ook de online shop komt er aan.

Blommm

Wil je Blommm steunen en jezelf of anderen een plezier doen? Surf vanuit je veilige zetel naar hun webshop. https://www.blommm.be/shop

Je vindt er tot nader order helaas geen bloemen, maar wel véél ander lekkers: thee! plantjes! zaden en knollen! keramiek!

Into The Wild Bloemen

Into The Wild brengt graag de lente bij je binnen: je kan boeketten bestellen via https://www.intothewildbloemen.be/shop en die komen ze vrijdag in Gent en Kortrijk aan huis leveren.

~ (H)eerlijk tafelen ~

Akker & Ambacht

Akker en Ambacht blijft open volgens de gewone openingsuren. Ze volgen de updates en richtlijnen omtrent het virus nauwgezet op en vragen aan hun klanten hier ook rekening mee te houden.

Indien u in quarantaine zit en niemand kan aanspreken om boodschappen te brengen, dan kan je contact opnemen met hen via mail (info@akkerenambacht.be) of telefoneer naar 09/ 311 66 10

Casa Di Batavia

Casa Di Batavia is open voor afhaal. Bestel eventueel via onze website voor een vlot afhaalverloop en het inkorten de wachtrij. Zo zorgen we voor een smakelijke lockdown! Hun maaltijden zijn nu ook tijdelijk bestelbaar via Too Good To Go “We Care”. Nu met extra veel parkeerruimte op de Kinepolisparking. Die is leeg en het 1ˢᵗᵉ uur gratis! Of maak gebruik van onze externe koerierdiensten Deliveroo of UbertEats.

Greenway

Ook Greenway-restaurants sluiten de deuren om het coronavirus in te perken. Maar ook hun producten hoef je niet te missen. Bij Delhaize kan je hun producten nog steeds kopen. Doe jij mee aan de Veggiechallenge en eet je geen vlees in maart? Hoe meer Greenway je koopt, hoe meer korting je scoort!

Lousbergmarkt

Lousbergmarkt blijft open. Hier zijn alvast enkele zaken om rekening mee te houden wanneer je om boodschappen komt:

  • Ze blijven open volgens de normale openingsuren
  • Er mogen MAX. 35 PERSONEN in de markt
  • Probeer om niet in gezelschap te komen winkelen maar wel alleen
  • Raak enkel aan wat je meeneemt
  • Betaal niet met cash maar wel met kaart
  • Gelieve afstand te houden van elkaar en het personeel

Een vriendelijke knipoog en glimlach worden zeer geapprecieerd 😊. Het Hinkelspel, De Vroente en Copain zien jullie graag komen, uiteraard met gewassen handen!

Simon Says

Nood aan een koffie of een thee? Simon Says is open voor Take Away. Ook Simon Says neemt de nodige voorzorgmaatregelen. Zo is het niet mogelijk om cash te betalen, met kaart kan wel.

Soepbar Sordo

Ook soepbar Sordo blijft graag open. Om dit zonder problemen en op een verantwoorde manier te doen is het niet mogelijk om ter plaatse te consumeren. Afhalen is de boodschap!

Sundance Kit

Ook Sundance Kit blijft verse take away maaltijden in een weckpot voorzien. Deze zijn te verkrijgen in Ohne en via voedselteams!

Tasty World

Geen zin om in een drukke winkel te lopen? Tasty World blijft voorlopig open op de normale uren voor leveringen en take out. Genieten van hun veggie/vegan aanbod is nog steeds mogelijk.

Voedselteams

Voedselteams doet door. Een dikke duim voor hun boeren die in deze tijden onze voedselzekerheid waarborgen is hier wel op zijn plaats. Wel hebben ze enkele tips voor leden en vrijwilligers. Zo wordt er gevraagd jullie handen te wassen, bij ziekte iemand anders de bestelling te laten ophalen, bied risicogroepen aan om hun bestelling thuis te leveren. Ontdek de vele tips op hun site https://www.voedselteams.be/nieuws/corona-virus-wij-doen-door.

Haal je favoriete buurtcinema in huis en steun de cultuursector

20200320 Lockdown De K Oer

De Koer

De koer voorziet jullie van een portie de Koer binnenhuis! Volg hen om nieuwe muziek te ontdekken, unieke filmpjes van Ciné Rio te krijgen of een inspirerend interview te lezen.

Global Recycling Day

Fairphone

18 maart was het Global Recycling Day. Desondanks de meesten onder ons dit thuis hebben doorgebracht, kunnen wij nog steeds bijdragen. Als u een van de 1.6 miljard ongebruikte telefoons bezit, help dan elektronisch afval te bestrijden. Dit kan je doen door het recyclingprogramma van Fairphone te gebruiken (https://frphn.co/OpQ9h )om uw oude telefoon gratis in te sturen.