De stad Gent gaat op zoek naar nieuwe maatpakken

Vanuit de dienst Protocol onderschrijven we mee het duurzaam aankoopbeleid van de Stad Gent. Het huidige contract voor de aankoop/leasing van kledij voor onze medewerkers is afgelopen. Voor de volgende kledingopdracht engageren we ons opnieuw tot een duurzame aankoopkeuze: naast milieu, eerlijk en sociaal, circulair/hergebruik hopen we nu ook de lokale component te kunnen integreren in ons verhaal.

In deze verkenningsfase richten we ons daarom eerst naar de lokale markt. We wensen een beter zicht te krijgen op lokale duurzame aanbieders en mogelijkheden, specifiek binnen het kledingsegment representatieve bedrijfskleding (kostuums dames/heren). Tegelijkertijd is dit een call to action: maak je kenbaar indien je denkt dat jij onze nieuwe leverancier kan worden. Zo kunnen we het bestek in een latere fase gericht verspreiden.

Opdracht in een notendop


Hieronder vinden jullie enkele krijtlijnen terug om jullie een eerste impressie te geven van de opdracht. In een bestek – in latere fase - wordt alles verder in detail uitgeschreven.

Neem gerust contact op voor vragen, …. . Wij luisteren ook graag naar nieuwe, verfrissende ideeën uit jullie hoek!

Aankoop van stijl- en kwaliteitsvolle, comfortabele, duurzame bedrijfskledij voor de onthaalmedewerkers van het stadhuis.

  • Aantal personen: max. scenario 12-tal personen, min. scenario 7 personen (interne oefening bezig: uitrusting volledige ploeg of enkel ceremoniemeesters of.. wie weet een ‘compromis belge’)
  • Stijlvol, kwaliteitsvol en comfortabel:
    - Representatief, functioneel : ceremonies (vnl. huwelijken/herdenkingen), ontvangsten en recepties van prominenten – stijlvol/uitstraling
    - Aangepast aan de verschillende leeftijdscategorieën en lichaamstypes (maatwerk)
    - Optimaal draagcomfort, correcte pasvorm
    - Technisch perfecte afwerking (onderhoudsvriendelijk, kreuk/krimpvrij, ..)
    - Onderhoudslabel + naam/initialen medewerker

    Gelet op de werkplek en takenpakket van de ceremoniemeesters opteren we voor een kostuum. Onderscheid tussen dames- en herenmodel maar uniformiteit via bv. stof- en/of kleurkeuze. Voor dames kan het uniformpakket bestaan uit een 2-delig maatpak, een blouse, een cardigan , ev. een accessoire. Het maatpak bestaat uit een kostuumvest en een kostuumrok en/of – broek/kleedje Bij de heren bestaat het pakket uit een 2-delig maatpak (kostuumbroek en -vest), een hemd, een cardigan en een das.
  • Duurzaam: hier vertrekken we vanuit een realistisch idealisme: we mikken op een zo hoog mogelijke standaard op vlak van respect voor mensenrechten en milieu in de productieketen maar met inachtneming van realistische factoren zoals prijs, inspanning, praktische haalbaarheid, technische kwaliteiten, … . Denk aan Fair Trade, biologisch, fair wear, productieen assemblagelanden, repareerbaarheid, circulariteit, … .
Duur opdracht: 4 jaar

We voorzien een starterspakket (bv. voor het eerste jaar) voor iedere ceremoniemeester. Een pakket bestaat bv. uit 6-tal hemden/blouses, 2 à 3 maatpakken, extra broeken/rokken/kleedjes, 2 cardigans, das.

Garantie van leveren lopende assortiment gedurende de opdracht: bijbestellingen ifv aanvullingen, personeelsuitbreiding of -wissels; meerdere doorpasmomenten.

Gunningscriteria
: naast prijs en kwaliteit zal uiteraard duurzaamheid een belangrijk criterium zijn. Exacte criteria en wegingen worden later uitgeschreven.

Omvang opdracht
: we ramen een pakket voor 1 jaar op +- 3.500 euro pp/jaar.

Contractant
: de opdracht wordt aan 1 leverancier toegewezen.

Tijdslijn

Voorjaar 2022: bevraging lokale markt via dit schrijven
Tweede helft 2022: lancering opdracht + gunning
Voorjaar 2023: levering kledij

Call to action
:
Maak je vragen en/of interesse kenbaar tegen uiterlijk 30 juni 2022. Vermeld hierbij zeker welke
duurzaamheidsinspanningen jullie reeds leveren.

Contact

Joke Laethem, dienst Protocol, 09 266 56 44 – 0484 940 507, joke.laethem@stad.gent