Fair Trade Universiteit / Campus

Maak van jouw campus een voorvechter van verandering samen met studenten, medewerkers, docenten en proffen.

Maak van jouw campus een voorvechter van verandering samen met studenten, medewerkers, docenten en proffen.

Hogescholen en universiteiten zijn broeihaarden van engagement en clusters van kennis. Dat is dé ideale plek om vastgeroeste gewoontes in vraag te stellen en de maatschappij in beweging te brengen.

Door proffen, docenten, medewerkers en studenten samen te laten werken (binnen en over de faculteiten heen), kan er heel wat verwezelijkt worden.

Gent Fair Trade, en bij uitbreiding de Gentse Fair Trade-beweging, wil daar graag een bondgenoot in zijn.

Wil jij jouw campus een voorvechter van sociale rechtvaardigheid maken? Aarzel niet om contact op te nemen: info@gentfairtrade.be

Inspiratie

  • University of Edinburgh (UK): Studenten organiseren jaarlijks Fair Trade Fortnight-evenementen, waaronder proeverijen, filmvertoningen en educatieve workshops, om het bewustzijn over eerlijke handel te vergroten. In hun ambitie om mensenrechten te beschermen en slavernij de wereld uit te werken, publiceerde de universiteit een Modern Slavery-beleid uit.
  • Eindhoven University of Technology (Nl): De TU/e biedt Fairtrade producten aan in de kantines, winkels en automaten op de campus. Sinds 2017 bieden ze aan hun medewerkers de Fairphone aan als optie.
  • Ugent (Be): De UGent en Stad Gent sloten zich samen aan bij Electronics Watch, een internationale organisatie die ijvert voor betere arbeidsomstandigheden in het productieproces van elektronica.
  • Pontificia Universidad Católica del Perú (Peru): Studenten organiseren Fair Trade koffiepauzes en kunsttentoonstellingen
  • Seattle University (VS): Elk jaar in december, tijdens de examenperiode, biedt SU's cateringbedrijf Fair Trade proevertjes (koffie, chocolade, thee,...) aan studenten aan op verschillende locaties op de campus en nodigt Fair Trade verkopers uit om informatie te geven over hun producten en Fair Trade initiatieven.