Goed bezig!

Fijn dat je de QR-code op onze affiche hebt gescand!

Uit jouw antwoorden blijkt dat je al zeer bewust nadenkt over de kleren die je draagt. We helpen je graag om dat zo te houden, en misschien hier en daar nog beter te doen.

Ontdek hoe jij je kleding een langer leven kan geven

We kopen meer en meer, en velen kopen dan liever goedkoop en dragen het slechts voor één seizoen. Daaruit volgt dat kleermakers steeds meer verdwijnen uit de hoofden van een fast fashion consument, iets dat beschadigd is gaat meteen de vuilbak in.

We gingen langs bij 2 Gentse textielmakers, en vroegen hen hoe we onze kleren langer kunnen laten meegaan. Lees hier meer...

Insta_FFW

Op zoek naar alternatieven? Hier vind je een overzicht.

Draag jij ook graag mooie én duurzame kleding? Dat komt goed uit!

We verzamelden alle ondernemers in één handig overzichtspagina. Bij elke ondernemer geven we een beetje extra uitleg en zetten we enkele foto's. Scroll eens door het overzicht, en vind de zaken die bij jouw stijl passen.

Zin om nieuwe zaken te ontdekken terwijl je van onze mooie stad geniet? Dan zijn de Fair Fashion Walks iets voor jou! We tekenden twee wandelroutes uit door Gent die je in twee uurtjes kan doen.

Sarah Ditty FQT Intro

Tijd voor een moderevolutie, maar hoe?

Fashion Revolution Week is een jaarlijkse, internationale campagne. Steeds wordt er opgeroepen voor een revolutie in de modesector, maar hoe brengen we dat nu in de praktijk?

We spraken met Sarah Ditty, de beleidsdirecteur van Fashion Revolution International. Lees hier ons gesprek met haar...

Waarom deze affiches?

FRW21 Website banner

We hebben deze affiches verspreid in het kader van de Fashion Revolution Week. Die vindt steevast plaats op het einde van april, en dat is geen toeval: op 24 april 2013 stortte in Bangladesh een fabriekscomplex in, met 1138 doden tot gevolg. Dit jaar eren we de slachtoffers van Rana Plaza en de fair fashion pioniers die ijveren voor een betere mode-industrie eind november in plaats van eind april.