Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Nieuw boek: Kantelen! van Eva Smets

Copy of Eva Smets

De wereld lijdt onder de globale ongelijkheid, of het nu gaat om de sociale, economische of ecologische impact. Ons huidige model werkt duidelijk niet, maar velen voelen zich te machteloos om daar verandering in te brengen. Maar het kan wel anders. Dus schrijft Eva Smets het boek Kantelen!

Als directeur van Oxfam kan ze als geen ander pleiten voor een alternatieve aanpak. Na zes jaar ervaring, combineert ze haar kennis met die van enkele Belgische stemmen. Zoals Paul de Grauwe, die haar visie wetenschappelijk onderbouwd. In dit boek laat ze zien dat een circulair economisch model niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt.

Met een gezonde dosis verbeelding en daadkracht bedenkt Eva Smets een oplossing voor ons huidige aftakelend systeem: de Donuteconomie. In haar boek geeft ze een concrete blauwdruk voor een gedurfd, innovatief beleid. Ze vertelt over verschillende Belgische organisaties die het succes al bewijzen en focust op de drie pijlers van de toekomst: Economie, klimaat, sociale rechtvaardigheid.

Nood aan diepere inzichten?

Leer meer over de donuteconomie en hoe die meedraait naar een eerlijke mode-industrie. Verteld door Eva Smets op zondag 28 april om 16u30, tijdens het Fair Fashion Fest. Gevolgd door een signeersessie!

Vanaf 19 maart te koop in de boekhandel, online of Oxfam-winkels.