Agenda

Ontdek hier wat er op de planning staat de komende dagen en weken op vlak van Fair Trade.

Fair Trade Brunch

Op zondag 24 maart is het opnieuw zover en kunt u aanschuiven voor een uitgebreid gamma van delicatessen uit de wereldwinkel van Mariakerke: van schuimwijn over ontbijtgranen naar brood met zoet of hartig beleg om na nog een kom soep te eindigen bij een stukje quiche.

lees meer

Cinema Belmundo: City of ghosts

IS maakt gebruikt van moderne media om hun imago te cultiveren. Echte journalistiek is bijna niet mogelijk in de gebieden die zij controleren. City of Ghosts vertelt het verhaal van enkele studenten in Raqqa die unieke beelden vanuit het Kalifaat de wereld insturen, met gevaar voor eigen leven.

lees meer

Blind plate - gender & migration

Geef je smaakpapillen de kans van hun leven met allerhande lekkernijen. Wie precies gaat koken en welke gerechten je voorgeschoteld zal krijgen, blijft tot de avond zelf een verrassing. Tijdens de avond wordt je kennis verruimd over één van de grondoorzaken van migratie, namelijk ongelijkheid tussen man en vrouw.

lees meer

KLIMAATLING @ Vredescafé

Wie of wat is een "klimaatling"? Ga in gesprek met experten over het onderwerp.

lees meer

Film: Shadow World

Europese bedrijven bevoorraden conflictgebieden met wapens. Tegelijkertijd verdienen zij grof geld met grensbewaking. Welke mechanismen zitten er achter het Europese migratie- en veiligheidsbeleid?

lees meer

Feest: Iedereen is Van De Wereld

Marhaba neemt jullie mee in hun verhaal van klimaat, migratie en liefde.

lees meer

Eco Lifestyle Tour Gent

Ben je op zoek naar leuke adresjes, producten en experten om jou te helpen eco-vriendelijker te leven?

lees meer