Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Corona vs. textielindustrie: deze liveblogs houden je op de hoogte

Organisaties zoals Schone Kleren Campagne houden een gedetailleerde liveblog bij over de impact van COVID-19 op kledingarbeiders wereldwijd

lees meer

Ga op zoek in je huis, en win een box vol comfort food [Fair in je kot]

Zaterdag is het internationale dag van de Fair Trade of World Fair Trade Day. Tijdens deze speciale periode willen we daar iets speciaals aan koppelen. Zoek naar fairtradeproducten in jouw huis, en je maakt kans op een box vol lekkers.

lees meer

Stap vooruit in fairtradebeleid: naast textiel nu ook ICT en natuursteen

De Stad Gent blijft inzetten op een solidair internationaal beleid. Naast eerlijk textiel wordt nu ook de aankoop van eerlijke ICT en natuursteen een speerpunt. Verder komt er een fairtradelabel voor evenementen en zal de Stad haar internationale contacten door een mensenrechtencommissie onder de loep laten nemen.

lees meer

Hoe verenigingen in Gent de coronacrisis aanpakken

Veel organisaties en verenigingen worden geraakt door de COVID-19-crisis. Wij verzamelden voor jou alle organisaties in Gent die acties ondernemen gedurende deze periode.

lees meer

Fashion Revolution Week 2020 - ontdek wat jij kan doen

Wil je zelf ook in actie schieten? Er zijn verschillende manieren waarop jij kan bijdragen.

lees meer

Bij deze Gentse ondernemers kan je terecht tijdens de corona-crisis (23 april update)

Een lockdown wilt niet zeggen dat je bij de pakken moet blijven zitten. Ontdek hoe onze Gentse fairtrade hotspots positief blijven en op een creatieve manier verantwoord ondernemen. Gedurende de volledige lockdown doen tal van Gentse Fair Trade Hotspots iets speciaal!

lees meer