Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

75 jaar Mensenrechten (UVRM)

Op 10 december 1948 namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) aan. De UVRM bevat een reeks fundamentele rechten en vrijheden die aan alle mensen worden gegarandeerd, ongeacht hun nationaliteit, geslacht, nationale of etnische afkomst, huidskleur, godsdienst, taal of enige andere status.

lees meer

Dit was Week van de Fair Trade 2023

De Week van de Fair Trade zit er dit jaar al weer op! Tien dagen lang zette Gent Fair Trade eerlijke handel in de kijker. Ontdek hier wat we allemaal organiseerden van 4 oktober tot 14 oktober.

lees meer

Foyerwerking in Circuskerk (Fair Trade Hotspot)

Maandag 18 september gaat de foyer in de circuskerk terug open!

lees meer

Week van de Fair Trade 2023: Acties, evenementen en kortingen in Gent

Begin oktober organiseren we jaarlijks de Week van de Fair Trade. Voor 10 dagen is Gent dan helemaal in de ban van Eerlijk Handel. Onder het motto: ‘Gent, stad van de Fair Trade’, zetten we acties en evenementen op doorheen onze mooie stad. Volg ons om op de hoogte te blijven en mee te doen. Van workshop tot filmvertoning, er is voor iedereen iets om aan deel te nemen.

lees meer

Second Hand September: protest tegen fast fashion

Voor het 3de jaar op rij organiseert Oxfam Second Hand September als protest tegen fast fashion. De uitdaging? Start de revolutie in eigen (kleer)kast. Koop slim en geef kwalitatieve spullen die je niet gebruikt weg.

lees meer

Dit moet je gedaan hebben tijdens de Gentse Feesten 2023

De Gentse Feesten zijn vanzelfsprekend een hoogtepunt in het jaar van vele Gentenaren en fans van Gent. Sfeer en muziek staan centraal.

Dit jaar werd er extra ingezet op eerlijke handel tijdens de feesten. Ga de ethische pleinorganisatoren en voedselkraampjes aanmoedigen op volgende plekken...

lees meer

Komaf Koffie op festivals

Ontmoet de Komaf Koffie-barista's heel de zomer lang op Gentse festivals.

lees meer

Broed jij op een duurzaam voedselproject? Vraag subsidies aan bij de Gentse Voedselraad

De Gentse Voedselraad subsidieert jaarlijks toekomstgerichte Gentse voedselprojecten. Word jij een van de volgende laureaten?

lees meer