Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Good Clothes, Fair Pay

Good Clothes, Fair Pay is een campagne die wetgeving eist rond leefbare lonen in de hele kleding-, textiel- en schoenensector. We hebben 1 miljoen handtekeningen van EU-burgers nodig om wetgeving op de agenda te zetten die bedrijven verplicht om in hun toeleveringsketens zorgvuldigheid op het gebied van leefbare lonen te betrachten.

lees meer

Komaf Koffie zoekt voor het eerst vrijwilligers

Komaf Koffie start een vrijwilligerswerking. De vrijwilligers zullen de Komaf Koffie-barista's en het project ondersteunen. Zin om je schouders te zetten onder een impactvol initiatief? Kom af!

lees meer

Gents herenmodepionier Mr. Manchette zet werking stop

Vandaag eindigt het verhaal van Mr. Manchette. Na lang twijfelen hakte ze de knoop door. Het huidige seizoen wordt het laatste.

lees meer

4 tips voor een duurzame moederdag

Deze zondag tonen we onze mama's hoe graag we hen zien, en hoe dankbaar we zijn voor wat ze allemaal voor ons deden en doen. We geven daarom graag een aantal tips en ideeën om moederdag te vieren.

lees meer

Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum hangt de vuile was uit voor Fashion Revolution Day

Tien jaar geleden stortte het gebouw van Rana Plaza in Bangladesh in, meer dan 1.100 mensen kwamen om en duizenden raakten gewond. Dit was niet enkel een wake-up call voor de mode-industrie maar ook de rest van de wereld. Vandaag, op Fashion Revolution Day, is het tijd om de vuile was buiten te hangen, vindt Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum.

lees meer

Zomerliefkermis en Kapel Petit slepen nieuw fairtradelabel in de wacht

Het nieuwe, Gentse label ‘Fair Trade Feestplein’ gaat naar festivals en evenementen die fairtradeproducten aanbieden. De Zomerliefkermis en Kapel Petit, die beide dit weekend van start gaan, hebben als eerste het label in de wacht gesleept.

lees meer

Fashion Revolution Week 2023

Fashion Revolution Week is een jaarlijks evenement dat consumenten, professionals en organisaties aanmoedigt om samen te komen en meer transparantie, duurzaamheid en ethiek in de mode-industrie te eisen.

lees meer

Stad Gent krijgt hoogste score voor Fair Trade inspanningen

FairTradeGemeente evalueerde de prestaties van de Stad Gent op vlak van eerlijke handel, en gaf een mooie A-score.

lees meer