Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade

Fashion Revolution Week in Gent

Het is tijd voor een moderevolutie. #FashionRevolution

Samen zetten we ons in voor een mode-industrie die ons milieu respecteert en mensen, zeker ook vrouwen, een stem geeft. Een industrie waar waardig werk de standaard is en geen uitzondering.

lees meer

Maart in Gent: een maand vol internationale solidariteit

Het is weer maart! In Gent betekent dat #Belmundo, een maand bomvol activiteiten rond internationale solidariteit. Belmundo 2019 staat volledig in teken van 'grondoorzaken migratie'.

lees meer

Labels op chocolade: Dragen ze bij tot een leefbaar inkomen?

Chocolade, wie houdt er niet van? En om echt te kunnen genieten van dit voedsel van de goden, moeten de mensen die eraan gewerkt hebben natuurlijk een eerlijk loon krijgen.

lees meer

Inspiratiegids voor Modebewuste Alternatieven

In de Gentse Inspiratiegids voor Modebewuste Alternatieven laten we een aantal merken aan het woord over één van hun producten, en vertellen we er meteen bij in welke (Gentse) winkels die te vinden zijn.

lees meer

Week van de Fair Trade

In het begin van oktober is Gent helemaal in de ban van eerlijke handel. Tijdens de Week van de Fair Trade, werken we samen met zoveel mogelijk organisaties, ondernemers en inwoners om van Gent de stad van de Fair Trade te maken.

lees meer

Fair Trade Cateraars

Een eindejaarslunch of –diner op verplaatsing, of op zoek naar een restaurant of cateraar? Geen probleem! Gent is rijk aan ondernemers die het sociaal en ecologisch aanpakken. Gewoonweg (h)eerlijk!


lees meer