Fair Trade Feestplein

Ben jij een evenementenorganisator die ethische en duurzame praktijken wil promoten op jouw festival of evenement? Zoek niet verder! Wij van Gent Fair Trade zijn er om je te helpen Fair Trade praktijken te implementeren en erkenning te krijgen voor je inspanningen.

Fair Trade Feestplein banner 6

Word een erkend Fair Trade Feestplein in Gent

Door minimum twee fair trade productengroepen aan te bieden aan jouw bezoekers en hierover te communiceren, kan jouw evenement erkend worden als een 'Fair Trade Feestplein'.

Elk Fair Trade Feestplein krijgt communicatiemateriaal aangeleverd en wordt gepromoot door Gent Fair Trade. Dit toont niet alleen uw inzet voor eerlijke handel en duurzaamheid, maar trekt ook bewuste Gentenaars aan die waarde hechten aan ethische producten.

Hoe pak je dit aan?

Om te beginnen kan je bij je eigen leveranciers al eens luisteren welke fair trade producten zij aanbieden. Ben je op zoek naar drank of versnaperingen, dan kan je terecht bij Oxfam Fair Trade, en de brouwers die gelinkt zijn aan Prik & Tik of Districo. (Noot: Hoewel het aantal Fairtrade- en Oxfamproducten op de websites van deze brouwersgroepen eerder beperkt is, bieden ze een groot aanbod aan wanneer je ernaar vraagt.)

Wij bieden informatie en ondersteuning aan organisatoren van evenementen om ervoor te zorgen dat zij in staat zijn fair trade praktijken naadloos in hun evenementen te integreren. Ons team staat klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over hoe je dit best aanpakt.

Neem contact op met ons voor meer informatie over hoe u een 'Fair Trade Feestplein' kunt worden en een positieve impact kunt hebben op uw evenement.

Gentse Fair Trade Feestpleinen in 2023

  • 21-23/04 - Het eerste Fair Trade Feestplein van 2023 is Zomerliefkermis, dat plaatsvindt op 21, 22 en 23 april. 't Zomerlief geeft traditioneel het startschot van het Gents stadskermissenseizoen. Een programma boordevol muziek, markten, animatie en dit jaar dus ook Fairtradedrankjes en versnaperingen.
  • Vanaf 22/04 - Dat zelfde weekend gaat het nieuwe activiteitenseizoen van Kapel Petit in Drongen van start. Dit is een trefpunt te creëren waar elke Drongenaar, lokale producent, creatieveling, initiatieven en activiteiten met een warm hart voor ecologie en elkaar, zijn plek kan krijgt. Ook zij ontvangen vanaf dit seizoen de titel Fair Trade Feestplein.
  • 13/05 - Het PSsHT-festival wordt dé plek waar babbels, gezelligheid en cultuur samen komen in Gent, dit jaar. De lijm van dit festival: de geweldige baristas van Komaf Koffie en hun Fairtradekoffie. Ook zij kregen de titel Fair Trade Feestplein.