Must-haves zomer 2021: 7 x duurzame badmode

De zomer staat voor de deur en dit wil zeggen: lekker bruinen (of verbranden)! Het verlangen naar de zee of een zwembad begint al op te borrelen. Je denkt vast ook: "tijd voor leuke badkleding, maar waar vind ik er die milieuvriendelijk zijn?" Speciaal voor jou geven we een overzichtje van 7 duurzame badmodemerken. Inspiratie à volonté!

Aya Label

Een duurzaam badmodemerk waar een Grieks mythologisch kantje aan zit: van het Amsterdamse Aya Label moet je gehoord hebben. Volgens hen verdienen vrouwen het om zich te voelen als een Godin, comfortabel in wat ze dragen. Daarom noemen ze elk ontwerp naar een Griekse Godin. Wij zijn fan!

Organic Basics

Op zoek naar klassieke, tijdloze zwemkleding? Ben je de bombastische bikini's met drukke prints beu? Dan ben je bij Organic Basics aan het juiste adres. Hun nummer 1 regel: badkleding ontwerpen die kwaliteitsvol is, zodat je ze zomers lang kan dragen. Binnenkort te vinden bij Supergoods!

La fille d’O

La Fille d’O belichaamt vrouwen in al haar diverse aspecten. Het merk gaat verder dan het verkopen van lingerie en badmode, maar nodigt ook uit om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken hoe jij je comfortabel en zelfzeker kan voelen. Oprichter Murielle stelt het zelfzeker gevoel van vrouwen als prioriteit bij het ontwerpen. Hiervoor laat ze zich dagelijks inspireren door de vele sterke verhalen van vrouwen, een drijfveer voor haar werk.

JUNGL

Duurzaamheid staat centraal in diverse aspecten van het Amsterdamse merk JUNGL: van zwemkleding tot transport en verpakking. Anouschka en Natascha laten de badpakken en bikini's produceren uit gerecycleerd vezel dat afkomstig is van afval, zoals visnetten. Klinkt geweldig, toch? En het wordt nog beter: de stof is dubbel zo goed bestand tegen chloor, zonnecrèmes en oliën. Hun zwemkleding kan je dus veel langer dragen!

Dedicated

Ben je ook dedicated om leuke, duurzame zwemkleding te vinden voor deze zomer? Dit Zweeds kledingmerk wijdt zich aan moeder natuur toe door bikini's, badpakken en zwembroeken te produceren die geen schade veroorzaken aan het milieu. Je vindt dit merk bij de Fair Trade Hotspots Just Hazel en Supergoods.

Knowledge Cotton Apparel

Knowledge Cotton Apparel heeft een leuk assortiment aan beach shorts voor alle leeftijden. Familie, vriendschap en liefde kenmerken hun warme bedrijfscultuur. Hun Scandinavische achtergrond speelde zeker een rol in hun duurzame mindset en begrip voor evenwicht en samenwerking. Sinds kort kan je Knowledge Cotton Apparel ook vinden bij Supergoods.

Brava

Kleurrijk, vrolijk en duurzaam: 3 elementen voor dé geslaagde beach short. Die vind je bij Brava! Het merk heeft een breed scala aan eco-vriendelijke zwembroeken. Hun visie bestaat eruit respect, vertrouwen en transparantie in de mode-industrie te brengen. Hiervoor beginnen ze bij zichzelf. Zwembroeken van dit merk kan je shoppen bij Supergoods.

Tip: Bij het wassen van synthetische stoffen komen microplastics vrij in de wasmachine. Was je bikini of badpak daarom niet, maar spoel deze uit. Zo komen niet alleen minder microfibers los, maar blijven de producten ook nog eens langer mooi. [Jana Van den Broeck]

Voor meer inspiratie, neem een kijkje in onze inspiratiegids.

Ken je zelf nog leuke duurzame badmodemerken? Deel ze gerust met ons!

IMG 0278

Sonia De Gendt

Duurzaamheid, natuur en rust zijn drie levensaspecten die Sonia enorm waardeert. In het dagelijks leven raakt ze geïnspireerd door mensen die zich inzetten voor een eerlijke en ecologische wereld en hiervoor beginnen bij zichzelf.

Foto's: alle foto's behoren tot het vermelde merk

Interessant artikel? Vertel het voort!