Eco Lifestyle Tours door Gent

Mixua, dat is 'mijn keuze'. Het is een woordenspel tussen het spaans woord ‘mi' ('mijn') en het frans woord 'choix’ ('keuze'). Emilia is ervan overtuigd, iedereen kan een positief verschil maken door bewuste keuzes te maken.

2019-mixua-portret_emilia

Emilia: "Ik ben in Argentinië geboren en opgegroeid in Gent. Hier heb ik Economie gestudeerd, waar ik voor de eerste keer over circulaire economie heb gehoord. Het was een echte eye-opener om te begrijpen dat onze ‘lineare’ levensstijl een negatieve impact had op onze omgeving, en dat circulaire economie hierop een oplossing kan bieden."

"Het is ook hier waar ik leerde dat we met ons geld kunnen ‘stemmen’. Elke euro die wij uitgeven is een stem voor datgene dat wij kopen. Kopen wij fast fashion, dan stemmen we voor oneerlijke werkomstandigheden. Kopen wij fairtrade? Dan stemmen we voor fairtrade. Wij kunnen allemaal een positieve impact maken via bewuste keuzes."

2019-mixua-eco_lifestyle_tour_g_TMo Yw

Daarom startte Emilia met Eco Lifestyle Tours. Ze wil mensen die geïnteresseerd zijn in een eco-vriendelijke levensstijl helpen om tijd en geld te besparen. Het is een ontdekkingstocht door het eco-leven van Gent.

"Ik gids de groep deelnemers naar verscheidene eco-adresjes, zoals zero-waste shops, eerlijke mode, natuurlijke verzorging, lokale producten en creatieve ateliers. Bovendien ontmoeten ze de ondernemers en pioniers erachter om al hun vragen te stellen. De deelnemers gaan terug naar huis vol met nieuwe inspiratie!"

2019-mixua-eco_lifestyle_tour_g_Bt Bj5

Maandelijks kan je wel een Eco Lifestyle Tour doen. De data kan je vinden op de website van Mixua.

Interessant artikel? Vertel het voort!