Het Internationaal Fair Trade Charter

Fair Trade Charter

De Fair Trade beweging bestaat uit individuen, organisaties en netwerken die een gemeenschappelijke visie delen over een wereld waar gerechtigheid, eerlijkheid en duurzame ontwikkeling in het hart van de handelsstructuren- en praktijken zitten, zodat iedereen door middel van zijn of haar werk in een fatsoenlijk en waardig levensonderhoud kan voorzien en zijn of haar menselijk potentieel maximaal kan ontwikkelen.

World Fair Trade Organization en Fairtrade International hebben het proces opgestart om dit charter op te stellen in samenspraak met andere actoren en met als doel om tot een gemeenschappelijk referentiedocument voor de Wereldwijde Fair Trade beweging te komen. Het wil Fair Trade actoren helpen om uit te leggen hoe hun werk de verbinding maakt met de gedeelde waarden en de algemene benadering, en om anderen die met Fair Trade werken, te helpen om deze waarden en benaderingen te herkennen.

Aan de slag

Gebruik het Fair Trade Charter bij het implementeren van de principes van eerlijke handel in het beleid van jouw organisatie of bedrijf. Download het document onderaan.

Heb je hier vragen over, of laat je je graag begeleiden? Aarzel niet contact op te nemen via info@gentfairtrade.be

Interessant artikel? Vertel het voort!