Vier jij Galentine’s Day of Valentijn?

Vier jij Galentine's Day of Valentijn?

Valentijnsdag is een bijzondere feestdag die door mensen over de hele wereld wordt gevierd. Het is een dag om liefde en waardering voor elkaar uit te drukken. Elke persoon viert op zijn eigen manier, of het nu gaat om het geven van geschenken, speciale diners bereiden of andere romantische gebaren… En de singles onder ons kunnen even goed vieren, dankzij Galentine’s Day!

Galentine's Day is een onofficiële feestdag die wordt gevierd op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag. Het was voor het eerst te zien op de populaire sitcom Parks and Recreation, waar Leslie Knope het briljante idee had om een dag te wijden aan het vieren van de geweldige vriendschappen in haar leven. Hoewel het in de serie startte als een ‘vrouwendag’, is het concept sindsdien gegroeid in populariteit en is het een dag van het eren en vieren van platonische relaties, onafhankelijk van gender. Er zijn geen vaste regels voor Galentine's Day en iedereen viert het anders, maar een steeds populairdere activiteit is het organiseren van een brunch of het sturen van kleine geschenken zoals kaarten of bloemen.

Of je nu Valentijn of Galentijn viert (of allebei 😉), wij hebben enkele leuke ideetjes klaar staan voor jullie!

Bakken en koken

Waar kan je meer liefde en vriendschap in tonen dan iets wat je zelf gemaakt hebt? Op de website van Gent Fair Trade vind je alvast enkele simpele maar (h)eerlijke recepten! Zo kan je samen genieten van een smeuïge chocolademousse, tiramisu of een hartige curry! Voor elk wat wils! Duurzaam eten | Gent Fair Trade

(Droog)bloemen of een plantje

Een bouquet bloemen is een klassieker maar ze zijn zo snel verdord… Een zeer goed alternatief zijn droogbloemen, deze kunnen maanden meegaan. Je hebt ze in alle vormen, maten en kleuren! Toch meer fan van iets levendiger? Dan opteren wij voor een plantje. Het gaat lang mee en zorgt voor groen in huis! Om het cadeau nog fantastischer te maken kan je de bloempot versieren. Koop een basic pot, verf en borstels en maak er een waar kunstwerk van. Ook een leuke activiteit om samen te doen.

Pexels qwirki co 14381362

Fair Trade-chocolade

Als je echt de klassieke route op wil dan kan je natuurlijk altijd chocolade geven. Een mooie selectie van fairtradechocolade laat ieders hart sneller slaan. De beste chocolade is te vinden bij chocolatier Fauve uit Gent en de Oxfam winkels, smullen maar! Fauve Chocolade | Gent Fair Trade Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum | Gent Fair Trade

Datenight!

Wanneer was de laatste keer dat je op date bent geweest met je partner? Ben je nu heeeel hard aan het nadenken? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen! Trek je mooiste outfit aan en trek er nog eens op uit. Breng een bezoekje aan musea, een restaurant, de cinema of haal de creatieveling in jou naar boven en vermijd de cliché (maar o zo leuke) dates.

Weekendje weg

Mag het dit jaar eens over-the-top zijn? Boek dan een weekendje weg! Laat je verwennen op hotel of huur een leuk huisje met je partner of vrienden. Als de kou jou niet afschrikt zijn er mooie kampeerplaatsen in België of houten hutten die een bezoekje waard zijn. Deze zogenaamde trekkershutten zijn voorzien van een kachel en een hele hoop gezelligheid. Maar is dit ietwat primitieve leven niks voor jou, en gaat je hart sneller slaan van een beetje meer luxe? Genoeg hotels om een gezellige nacht door te brengen!

Fan van deze feestdagen of niet, het is de perfecte gelegenheid om even stil te staan bij de liefde en vriendschap. Grijp deze dag met beide handen om de belangrijke mensen in je leven in de watten te leggen! Zelfs het kleinste gebaar kan voor de grootste glimlach zorgen!

Interessant artikel? Vertel het voort!