WIKD

WIKD selecteert kwaliteitsvolle materialen (van massief hout en staal, tot leder en spons) en hergebruiken ze in een nieuw, geïntegreerd design. Het resultaat is een kwaliteitsvol, mooi en duurzaam nieuw product dat - door het knappe design en een inventieve inzet van energie - ook betaalbaar is.

WIKD Upcycling Project maakt duurzame meubels op maat. Ze hebben ook een klein gamma aan meubels die je bij hen kan gaan bezichtigen. Ze verwerken afvalmaterialen in een nieuw, geïntegreerd design. Het resultaat is een kwaliteitsvol, mooi en duurzaam nieuw product dat - door het knappe design en een inventieve inzet van energie - ook betaalbaar is.

Maar WIKD is meer dan alleen maar een atelier. Ze creëren een plek waar getalenteerde vluchtelingen samenwerken, waar ze zelf vorm geven aan hun carrière en waar ze de Nederlandse taal verder oefenen. Zij zijn de meesters van hun traject en vergemakkelijken zo op een spontane manier het integratieproces.

WIKD gaat samenwerkingen aan met tal van partners binnen de circulaire economie en de designsector, zowel in regio Gent als in regio Brussel. Ze werken met getalenteerde vakmensen, maar waar mogelijk zetten Ze ook in op structurele samenwerkingen met partners uit de sociale economie.

Accenten

  • Recup & hergebruik
  • Sociale Tewerkstelling

Meibloemstraat 18, Gent

Social: