Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Dit moet je gedaan hebben tijdens de Gentse Feesten 2023

Faire Feesten3

De Gentse Feesten zijn vanzelfsprekend een hoogtepunt in het jaar van vele Gentenaren en fans van Gent. Sfeer en muziek staan centraal.

Dit jaar werd er extra ingezet op eerlijke handel tijdens de feesten. Ga de ethische pleinorganisatoren en voedselkraampjes aanmoedigen op volgende plekken...

Komaf Koffie kar

Fairtrade Irish Coffee van Komaf Koffie

Komaf Koffie geeft 45 nieuwkomers per jaar een opleiding tot barista. Met een mobiele koffiekar trekken ze doorheen Gent om koffies te verkopen en praatjes te slaan. Kom kennis maken met hen op Boomtown op de volgende dagen:

  • Zondag 17/07 van 19u - 22u
  • Maandag 18/07 van 15u tot 21u30
  • Dinsdag 19/07 van 19u - 22u
  • Woensdag 20/07 van 17u tot 21u

Volg hen op instagram of facebook zo weet je steeds waar ze staan.

Boekenmarkt gentse feesten 2022

Tweedehandsmarktjes afschuimen

De Gentse Feesten, dat is meer dan muziek, er zijn talrijke tweedehandsmarktjes, en daar zijn wij zot van. Een greep uit het aanbod:

  • Boekenmarkt op de Ajuinlei (zondag 16 en 23 juli, van 10u tot 16u, @Ajuinlei)
  • Oxfam boekenverkoop, met focus op boeken rond bloemen, planten, landschappen... (zaterdag 15 en zondag 16 juli, van 14u30 tot 17u00 en van 20u00 tot 22u00, @GUM-Gents Universiteitsmuseum, Ledeganckstraat 35)
  • Prondelmarkt (van 15 tot en met 23 juli, van 12u tot 21u, @Beverhoutplein)
  • De Mooiste Rommelmarkt Van Gent (woensdag 19 juli, van 8u tot 18u, @Sint Pietersstation)
Low waste christmas dinner food waste 2780353

Fair Food spotten

Voor het eerst zullen er verschillende eetstanden op de Gentse Feesten staan die gebruik maken van faire ingrediënten. Je kan ze vinden op het Goudenleeuwenplein en de Vlasmarkt.

Ga op zoek naar vegetarische en faire noodles of de gerechten met fairtraderijst, of complimenteer de medewerkers op hun faire outfit.

Fair Trade Feestplein banner 6

Geniet van het (h)eerlijke aanbod op Miramiro en de Bonte Avonden

Niet enkel de cateraars van de Gentse Feesten geven de feesten een faire toets, ook de pleinorganisatoren achter Miramiro en de Bonte Avonden tonen zich van hun meest ethische kant.

Miramiro blijft voor sommige festivalbezoekers een verborgen parel op de feesten. Van 14 tot 18 juni vullen ze het Coyendanspark met circus en spektakel. Het programma bomvol voorstellingen, installaties en creaties zorgen voor dé perfecte daginvulling voor jong en oud.

De Bonte Avonden brengen dan weer een zinderend spektakel. Verwacht u aan een cabaretavond met een mateloze mix van circus, burlesque, muziek & volks vertier.

20190724 Agenda One Dayfor Another World

One Day for Another World [Walter De Buckplein, 19/07]

Eén dag voor een andere wereld.. dat mag wel! De woensdag midden in de Gentse Feesten is steeds One Day for Another World, of Oxfam-dag. Het Walter De Buckplein (of Bij Sint-Jacobs) wordt dan ingenomen door de vrijwilligers van Oxfam Solidariteit, en alle festivalgangers gaan samen met hen hun oproep voor klimaatrechtvaardigheid kenbaar kunnen maken.

Activisme in combinatie met geweldige muziek. Dat klinkt als een succesvolle cocktail!