Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Fair en Familiar: eerlijke mode voor het hele gezin!

Stap in de stijlvolle wereld van duurzame en ethische mode. Op 27 en 28 april komen alle generaties samen op Fair Fashion Fest, want naast inspirerende exposities en bruisende performances, werd er ook gedacht aan de allerkleinste. Ontdek hier onze kindvriendelijke activiteiten.

Sisypholia 16 Erik Damiano 1 1

Sisypholia

Op zaterdag 27 april rolt er een gigantische kledingbal van De Centrale naar het Industriemuseum. Deze performance rolt door de Kongostraat om 13u30 en opnieuw om 16u00. Ontdek samen hoe je de bal kan temmen. Met deze reusachtige bal van textiel maakt performer Dorian Chavez ons bewust van onze eigen consumptie gedrag. Een unieke ervaring voor kinderen van alle leeftijden.

FF Fgent 109 of 150

Tinkerstudio

Laat je fantasie de vrijloop gaan. Doorheen het weekend kan je hele gezin terecht op de 5de verdieping van het industriemuseum. In de tinkerstudio ga je aan de slag met vrolijke materialen en fijne technieken. Tinkeren? Dat is creëren zonder handleiding, voor groot en klein!

FF Fgent 131 of 150 1

Visible mending

Gaatje in de naad? Dat valt makkelijk en mooi op te knappen. Leer je kinderen de magie van repareren. Op de 4de verdieping van het industriemuseum oefen je verschillende hersteltechnieken. Als de sloeber weer thuiskomt met een gat in zijn broek, weet jij exact wat te doen!

Tatakizome 1

Tataki zomé

Hammer erop los! In de tuin van het industrie museum kan je het hele weekend genieten van deze fleurig workshop. Tataki zomé, of flower pounding, is een oude Japanse techniek waarbij je de kleuren van je planten en bloemen met een hamer in je stof klopt. Perfecte kans om samen met je kinderen een unieke lente print te maken.

Laat je leiden door je kinderlijke verbazing. Op de 3de verdieping van het industriemuseum vind je verschillende inloopworkshops. Op zaterdag en zondag opent de wereld van textiel recyclage zich voor jullie.

Spreid je ogen wijd en laat je inspireren. Want wie weet is jouw kleine sloeber een ontwerper van de toekomst.

FF Fgent 115 of 150

Van jeans tot papier

Je zult versteld staan van de creatieve mogelijkheden die verscholen liggen in je oude jeansbroeken. Aanschouw de verbazingwekkende transformatie van jeans naar papier. Ontdek samen de magie van recycling tijdens de inloopworkshop op zaterdag.

Hoe ecopimp je je kleding?

Het leven is beter in kleur. Laat de innerlijke schilder in je los. Tijdens deze inloopworkshop leer je alles over kleuren met beitspasta's. Door die plantaardige schildertechniek kunnen je kinderen veilig ploeteren in de verf. Ontdek de kleuren van de natuur op zondag.

Van wol tot garen

Van schapenjasje tot hun eigen zachte meesterwerken. Op de inloopworkshop van zondag brengen we deze eeuwenoude techniek terug tot leven. Laat je kleintjes kennismaken met de kunst van het spinnen. Misschien brei je binnenkort een zelfgemaakt trui voor je kapoenen.

Elisa O Clock 35

In De Centrale zijn er demonstraties en modeshows waar jouw kind vast ook van kan genieten. Neem dus zeker het complete programma nog een keer door.

Jouw familieweekend is snel gevuld met leerrijke activiteiten, en als je genoeg hebt van al dat ontdekken en bijleren, neem dan een pauze op het terras van De Centrale met een Komaf koffietje. Laat je betoveren door onze modeshows of vind duurzame nieuwtjes voor het hele gezin op onze Fair Fashion markt. Aan het einde van de dag zijn jullie thuis in de wereld van eerlijke mode.

Dus dos het hele gezin op in hun duurzaamste outfits en ga op avontuur in de wereld van Fair Fashion. Waar je niet enkel bijdraagt aan waardevolle verandering, maar ook waardevolle herinnering. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen.

Voor meer informatie en updates, volg ons op evenement via @gentfairtrade_fairfashionfest!