Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Word in de watten gelegd tijdens World Fair Trade Day

World fair trade Day 2024

Gent bruist van de initiatieven die zich richten op eerlijke en duurzame handel. Lokale handelaars, bedrijven, verenigingen en organisaties, producenten en consumenten zijn allemaal betrokken bij deze beweging die zich richt op lokaal, ecologisch en fair (LEF*) denken en doen.

De Faire Ronde biedt de perfecte gelegenheid om deze inspirerende initiatieven te ontdekken en te ondersteunen. Het is fantastisch om te zien hoe deze lokale ondernemers en organisaties zich inzetten voor een duurzame en eerlijke samenleving.

Dus, ben je op zoek naar locaties in Gent waar je LEF* kunt vinden, en waar fair trade producten worden verkocht of gebruikt? Of waar producenten zich inzetten voor duurzaamheid en ecologische principes? Of waar repair, share en hergebruik hoog in het vaandel staan? Doe dan De Faire Ronde en ontdek de meer dan 70 lokale initiatieven die een positieve impact hebben.

Waar word je extra in de watten gelegd?

Speciaal voor World Fair Trade Day (11 mei) word je in de watten gelegd op volgende plaatsen:

  • Atelier Watt - Bij Atelier Watt werken ze graag met restmateriaal. Speciaal voor de Week van de Fair Trade, ontvangt iedereen die langskomt de draak van Gent. Een origineel, lokaal ontworpen cadeautje, gemaakt van restmateriaal.
  • Bioplanet - op 11 mei organiseert Bioplanet een degustatie met fairtrade producten, van 10u tot 12u en van 14u tot 16u
  • Lush - neem deel aan een workshop "bruisballen maken" (8 euro per persoon). Dit zal om 15u zijn, (inschrijven verplicht via gent@lush.be)
  • Vaude - Bij outdoorwinkel VAUDE ontvang je korting op alle VAUDE-producten
  • Oxfam Wereldwinkel Mariakerke verwendt alle bezoekers met Palestijnse proevertjes
  • Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum ontvangt een live band, en ook daar kan je proeven van heerlijke Palestijnse proevertjes
  • Bij Oxfam Wereldwinkel Gentbrugge-Ledeberg is het feest in de straat. Kom naar de feesttent om te proeven van Oxfamdrankjes en Palestijnse proevertjes
  • Ook Oxfam Wereldwinkel Wondelgem verwendt alle bezoekers met Palestijnse proevertjes

Ook leuk:

  • Modezaak King Comf zet die dag de deuren van haar atelier open