KING COMF

Ontwerper Cleome Clements van het duurzame modemerk King Comf gaat in op het probleem van overtollig textielafval in de traditionele modeproductie. Voor de comfortabele kledingcollectie wordt gebruik gemaakt van unieke reststoffen uit ateliers in Portugal en Frankrijk, terwijl de onderscheidende schoenencollectie is gemaakt van voorraadleer en restjes van producties van andere merken.

Eclectische stukken met een uniek tintje
King Comf ontwerpt op basis van beschikbare materialen in plaats van trends, resulterend in tijdloze stukken gemaakt van buitengewone vondsten in ateliers en textielvoorraden. De items zijn voorzien van verrassende eclectische prints en kleuren, die zich onderscheiden van de reguliere trends. Cleome streeft ernaar kleding te creëren die mensen een goed gevoel geeft over wat ze dragen, waarbij de uniciteit en tijdloosheid van elk kledingstuk wordt benadrukt.

Herstel en duurzaamheid

Door te werken met overgebleven materialen voegt Cleome waarde toe aan wat anders weggegooid zou worden. Ze geeft prioriteit aan recuperatie als kernwaarde van het merk en zorgt voor minimale verspilling in haar ontwerpen. Bovendien integreert ze “preloved items” in haar persoonlijke leven, waardoor duurzaamheid buiten haar bedrijf wordt gepromoot.

Gemaakt in Portugal

Cleome onderhoudt nauwe banden met de ateliers in Portugal en brengt zelf materialen aan voor King Comf-kleding en -schoenen. “Tijdens mijn werk als ontwerper voor grote modelabels ontdekte ik de schatten die vaak verloren gaan”, legt ze uit. “We hebben het over magazijnen boordevol tijdloze stoffen die te mooi zijn om weg te gooien. Ik geef ze een tweede leven."

Positieve impact op ateliers

De aanpak van King Comf heeft een positieve impact op de workshops waarmee ze samenwerkt, waardoor het hele jaar door een gestage workflow wordt geboden in plaats van seizoensdrukte die typisch is voor de mode-industrie.

Comfort voor iedereen

Trouw aan de naam staat comfort voorop in de ontwerpen van King Comf. De stukken in kimonostijl kunnen worden gedragen als gewaden, jurken of jassen, terwijl de sneakercollectie speciale ontwerpkenmerken heeft die geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar zowel stijl als comfort, waaronder voorzieningen voor orthopedische inlegzolen en extra ruimte voor voetcomfort.

Accenten

  • Afvalarm
  • Fair
  • Lokaal
  • Recup & hergebruik
  • Slow Fashion
Loading map...

Huidevetterskaai 32, 9000 Gent

Op afspraak

Social:

Hoe fair is fair trade?