Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Een fijne faire fakantie

Whats App Image 2024 06 27 at 15 35 08

Vervoer

Laten we beginnen met duurzaam vervoer. Als je in de stad verblijft - kies dan voor de fiets, te voet of het openbaar vervoer. Ga je ergens ver weg naartoe? Dan is de trein of bus vanzelfsprekend de in plaats van de auto of het vliegtuig. De beste manier is om dat te controleren met de broeikasgascalculator.

EcoPassenger is een van de websites waar je duurzame manieren van reizen kunt vinden en verschillende opties kunt vergelijken op ecologische aspecten. Kies je route en controleer of je deze duurzamer kunt maken. Wees je ervan bewust dat het niet altijd zo voor de hand ligt dat een vliegtuig de slechtste optie is. Sommige routes kunnen slechter zijn, bijvoorbeeld met de auto. Ga na hoe groot het verschil is. Misschien kun je je reis duurzamer maken.

Accommodatie

Van thuis naar een fairtrade vakantie! Het is tijd om te beslissen waar je in je vrije tijd wilt verblijven. Volg een paar stappen:

  1. Kies je droombestemming.
  2. Zoek een manier van transport.
  3. Zoek een duurzame accommodatie.
  4. Ga naar een website om het zoeken te vergemakkelijken (probeer fairbnb of ecobnb).

Er zijn veel landen beschikbaar waar je een duurzame plek kunt vinden om tijdens je vrije tijd te verblijven, zoals Italië, België, Frankrijk, Spanje, Kroatië, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland of Zwitserland.

Zoals op website waar je een vakantieverblijf kunt vinden, kun je de perfecte tijd voor je reis kiezen en met hoeveel personen je komt (is het een reis alleen of met vrienden/familie). Makkelijker kan het niet!

Er zijn zelfs veel talen om het zoeken te vergemakkelijken. Kijk of je moedertaal ook beschikbaar is. Kies de beste duurzame accommodatie voor je vakantie!

Whats App Image 2024 06 27 at 15 42 45
Whats App Image 2024 06 27 at 15 36 34

Zomerkleding

Wat moet je in je bagage stoppen voor de vakantie? Wat draag je tijdens hittegolven als je nieuwe kleren nodig hebt, maar toch fair trade wilt zijn? Als je van plan bent om je vakantie aan het meer of aan zee door te brengen, moet je een goed badpak meenemen. Hoe herken je dat als het niet alleen goed is voor jou, maar ook voor het milieu en de eerlijke handel?

Wat draag je tijdens de fairtrade zomer?

Hier zijn een paar van onze favoriete duurzame merken badpakken:

  • Underprotection
  • Toegewijd
  • JUNGL
  • La fille d'o
  • Brava

Je zult waarschijnlijk niet de hele tijd op het strand doorbrengen. Wat draag je in de zomer als je naar de stad gaat? Het beste antwoord op die vraag is linnen.

Het is natuurlijk, recycleerbaar en kwalitatief, zelfs na vele wasbeurten. Linnen is bovendien perfect voor de zomer en hittegolven, want het zorgt voor heerlijke verkoeling. Spring een keer binnen bij één van onze Fair Trade Hotspots, en vraag advies.

Wil je de wereld veranderen?

Begin met je vakantie - je vervoer, accommodatie en zomerkleding.

Whats App Image 2024 06 27 at 15 28 40 3