Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Modestudenten voeren actie in het hartje van Gent: "Be Aware!"

20190424 FR Flashmob7

Het is vandaag exact zes jaar geleden dat het Rana Plaza-gebouw instortte in Bangladesh; de meest dodelijke ramp in de kledingindustrie tot hiertoe. Daarbij kwamen 1.134 kledingarbeiders om, meer dan tweeduizend anderen raakten gewond. Zij betaalden de prijs van de spotgoedkope kleding.

Naar aanleiding van deze ramp startte de Fashion Revolution-campagne, een activistische beweging die snel uitgroeide tot een internationale oproep voor betere arbeidsomstandigheden in de textielsector.

Studenten mode- en textieltechnologie willen verandering

20190424 FR Flashmob6

Onder de slogans 'Be Aware' en '#WhoMadeMyClothes' voerden een 60-tal HOGENT-studenten mode- en textieltechnologie actie op de Korenmarkt in Gent.

Zij zien liever een andere manier van werken in de textielindustrie, en onderschrijven de oproep van de Fashion Revolution-campagne voor waardig werk, leefbare lonen, transparantie en respect voor het milieu.

In eigen gemaakte T-shirts, voorzien van quotes, stonden ze ijzig stil tussen de haastige winkelgangers.

Be Aware Award

Be Aware

Voor de studenten stopt het niet met de Fashion Revolution week. Vanaf vandaag start de countdown tot de Be Aware Award.

Acht teams van het tweedejaar mode- en textieltechnologie dingen op 21 mei 2019 mee voor de prijs van het meest duurzame en innovatieve product.

Via de facebookpagina van HOGENT mode en HOGENT textieltechnologie kan de countdown gevolgd worden en de Be Aware Award live gevolgd worden.

Fotos door Sarah Van Looy