Fair mannenondergoed in Gent

Er komen steeds meer ethische en duurzame kledingmerken op de markt. Toch krijgen we vaak de vraag of er ook duurzame lingerie en ondergoed bestaat. Wij vonden mannen ondergoedmerken die je kan vinden in de ethische Gentse winkels!

Ken jij nog een ethisch, eerlijk en/of ecologisch merk? Of ken je een duurzame ondernemer in Gent die ondergoed en/of lingerie verkoopt? Laat het ons weten!

LIVING CRAFTS

Living crafts

Wat begon als een eenmansbedrijf in de garage van de oprichter, groeide het Duitse merk Living Crafts uit tot een gekend milieuvriendelijk bedrijf. Living Crafts stelt en duidelijk engagement voorop wat betreft (ecologische) duurzaamheid en houdt zich daaraan dankzij strikte ecologische richtlijnen en parameters voor de productie tijdens het hele proces. Om hun engagmeent te garanderen, worden ze periodiek gecontroleerd door onafhankelijke instituten. Bovendien beschikken ze over een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling dat onderzoek doet naar de natuurlijke materialen die bij de productie worden gebruikt. Living Crafts heeft ook een ruim aanbod aan ondergoed.

ECOLOGISCH? EERLIJKE HANDEL?

Living Crafts stelt zichzelf een chemicaliënvrije norm voor de materialen. Ze gebruiken hernieuwbare energie in hun toevoersketenen de milieuvriendelijke materialen zorgen voor een milieuvriendelijke productie. Ze traceren de volledige toeleveringsketen en ze garanderen de betaling van een leefbaar loon aan hun arbeiders.

TE VINDEN BIJ...
.

Just Hazel, Burgstraat 14, 9000 Gent

SIZABLE

SIZABLE

Sizable is een Belgisch merk exclusief voor mannen die belang kennen van comfortabel ondergoed, - dat aanvoelt als een tweede huid. Het beoogde comfort kan niet bereikt worden met een massaproductie, ze streven ernaar om passend ondergoed te maken voor elk type man. Sizable streeft naar comfort door vier categorieën van hun boxers aan te bieden, van casual tot sportief. Daarnaast hebben ze hun eigen maatverdeling ontworpen, om flexibiliteit en ondersteuning te garanderen met een combinatie van comfort, ademend vermogen en zachtheid. Geïnspireerd door de filosofie van klassiek vakmanschap, worden deze categorieën geestig Jim, Joe en Jack genoemd.


ECOLOGISCH? FAIR TRADE?

Sizable stelt dat ze het proces in Europa houden, het productieatelier is gelocaliseerd in Portugal, maar meer informatie geven ze daar niet over. Sizable werkt met biologisch katoen; natuurlijke eucalyptusvezels en bamboe, maar de origine van het katoen wordt niet meegedeeld. De kwaliteit van de materialen moet een lange levensduur van hun kleding verzekeren.

TE VINDEN BIJ...


Lost in Pablos, Vrijdagmarkt 38, 9000 Gent

Supergoods, Brabantdam 63, 9000 Gent

KCA

KCA 1

Vanuit de principes van kennis, actie en respect werd Knowledge Cotton Apparel (KCA) in 2008 gefinancierd door de Deense Mads Mørup. Met een geschiedenis van meer dan 50 jaar, is KCA de zelfbenoemde leider in de ontwikkeling en productie van gebreide stoffen van biologisch katoen in Noord-Europa. Daarnaast zet KCA zich in voor bewustwording, doen zij een oproep tot actie naar hun klanten op hun website, publiceren zij informatieve artikelen in verschillende thema's zoals biologisch katoen of gerecycled polyester.

ECOLOGISCH? EERLIJKE HANDEL?

Knowledge Cotton Apparel gebruikt een hoog percentage milieuvriendelijke materialen zoals GOTS-katoen (Global Organic Textile Standard), dat het gebruik van chemicaliën en waterverspilling bij de productie beperkt. Ze nemen deel aan een koolstofcompensatieprogramma, maar er is geen vermelding van de toepassing ervan op haar toeleveringsketen. Wat de arbeidsomstandigheden betreft, beschikt KCA over de GOTS-certificering en de gedragscode van het Business Social Compliance Initiative (BSCI), die de betaling van een leefbaar loon moet verzekeren. Toch is het moeilijk te achterhalen waar de laatste fase van de productie plaatsvindt.

TE VINDEN BIJ...

Supergoods, Brabantdam 63, 9000 Gent

BRAVA

BRAVA

Brava, gevestigd in Barcelona, is een jong bedrijf gerund door ongeveer 20 werknemers. Ze willen creativiteit in ieders leven brengen. Daarvoor halen ze hun inspiratie uit het dagelijkse leven en een multiculturele omgeving. Ze gebruik van materialen zoals organisch katoen, ecologische viscose (LENZING ECOVERO, dat een gecertificeerde hernieuwbare houtbronnen heeft), Mulesing-vrij merinowol of zelfs gerecyclede wol en polyester. Het meest innovatieve in hun collectie zijn de corozo-knopen, ze worden gemaakt van Tagua bomen die ook bekend staan als plantaardig ivoor. De knopen worden gemaakt met de noten die op de grond vallen eens ze rijp zijn, op deze manier wordt een onethische ingreep of ontbossing onmogelijk gemaakt.

ECOLOGISCH ? EERLIJKE HANDEL ?

Brava maakt zich sterk dat ze eerlijk en transparant werken over de hele productieketen. Hun ateliers zijn gevestigd in Spanje en Portugal. Er is een wettelijk vastgelegd, bindende arbeidsrelatie en leefbare lonen voor de ambachtslieden. Het gebruik van ecologische materialen zorgt ervoor dat hun ondergoed vrij is van chemicaliën.

TE VINDEN BIJ...

Supergoods, Brabantdam 63, 9000 Gent

ORGANIC BASICS

ORGANIC BASICS

Organic Basics vertelt door middel van een gedurfde verklaring wat we allemaal weten dat, - de mode-industrie een vuile schoft is -. Daarom heeft Organic Basics duurzaamheid en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Van de stoffen die ze kiezen, tot de fabrieken waarmee ze samenwerken. Hun inzet voor duurzaamheid reikt zelfs tot de website: door te kiezen voor de optionele Low Impact website kan je tijdens het surfen tot 70 procent energie besparen in vergelijking met de standaardwebsite. Daarnaast nemen ze ook deel aan initiatieven zoals het opruimen van afval in lokale waterwegen en samenwerking met NGO's zoals het WWF.

ECOLOGISCH? EERLIJKE HANDEL?

Door het veelvuldig gebruik van milieuvriendelijke materialen en hernieuwbare energie zorgen ze voor een verminderde impact op het klimaat, en een beperking van de chemicaliën en waterverspilling zorgt voor een lagere milieu-impact. Organic basics garandeert een eerlijk leefloon via een formele verklaring, maar specificeert dit niet concreet. Niettemin controleren ze de meeste van hun leveranciers die gevestigd zijn in verschillende landen zoals Portugal, Turkije, Italië en Oostenrijk.

TE VINDEN BIJ...

Supergoods, Brabantdam 63, 9000 Gent

Interessant artikel? Vertel het voort!