"Je proeft de liefde voor het product" [Mub'art]

Museumrestaurant Mub’art – gelegen aan het MSK - lanceert hun Fair Trade-menu, speciaal voor (H)eerlijk Tafelen.

Zaakvoerder Bart Lippens: “We hangen affiches op, leggen flyers uit en hopen dat er mensen binnenstappen met de bon, die een glaasje Fair Trade-bubbels aanbiedt. Misschien komen Gentenaren, die op zondag gratis het museum mogen bezoeken, wel lekker Fair Trade-lunchen.”“Werken met goeie producten die op een menselijke manier tot stand komen, is een must. De hele keten verdient een correcte behandeling, van producent tot gebruiker. Bovendien zet je kwaliteit op tafel als je kiest voor een kleine boer die zijn product met liefde vervaardigt. Bij grote bedrijven draait het vaker om winstbejag, in plaats van om het product. Fair Trade rietsuiker kost meer, maar je kan die liefde echt proeven. De kleine boeren uit ontwikkelingslanden krijgen een boost omdat ze ondersteund worden door coöperatieven. Gelijk wie een zetje krijgt om zijn business zo te organiseren dat je levensstandaard verbetert en je een mooier leven kunt opbouwen, levert gegarandeerd een beter product af.”

20181005_mubart-keiner1
20181005_mubart-keiner2

“Ik kies dan ook bewust voor leveranciers die duurzame producten aanbieden. Buiten deze week bieden wij trouwens ook enkele Fair Trade-producten aan. Ook werk ik graag met lokale producten; het contact is warm en door met elkaar in zee te gaan houden we elkaar in stand. We steunen elkaars dromen.”“In de 25 jaar dat ik in de keuken sta, ging mijn bewustwording in stijgende lijn dankzij de aanpak die steeds duurzamer wordt. Over het algemeen is het besef gelukkig aan het groeien dat we voorzichtig moeten omspringen met onze leefomgeving. Daarom zal ik geen tonijn op de kaart zetten, of die op restaurant bestellen. Na ons komen er ook nog generaties en veel kleintjes maken een groot. Als we allemaal ons steentje bijdragen, werken we samen naar een mooiere wereld.”

Melissa-Janssens

Melissa Janssens

Melissa werkt als freelancejournaliste en schrijft het liefst over psychologie, relaties en duurzaamheid. Haar hart klopt voor boeketjes van lokale bloemenboeren, voor parels van outfits scoren in tweedehandsgoudmijnen en fair fashion shops, voor liever en bewuster leven over de hele lijn.

Interessant artikel? Vertel het voort!