Eco-liefde: Duurzame manieren om Valentijnsdag te vieren

Maak je Valentijnsdag eerlijk!

Januari is voorbijgevlogen en februari staat voor de deur, de kortste maand van het jaar. De feestdagen en het gekke koopgedrag liggen nog vers in ons geheugen, maar weldra is het weer tijd voor de dag van de liefde. Valentijnsdag kan misschien wat gekunsteld lijken, een commerciële opzet, maar het idee om de liefde te vieren op deze dag is eigenlijk best mooi.

We weten allemaal dat Valentijn vooral draait om marketing. Maar dat betekent niet dat je je slecht moet voelen als je single bent. Als je een partner hebt of verliefd bent, waarom zou je dan geen speciale dag maken van 14 februari? Voor mij klinkt het als een uitstekend excuus om samen te eten, uit te gaan of te genieten van een speciale activiteit in deze koude winterdagen. Het leven kan immers een beetje saai worden tijdens deze donkere periode.

Dus in plaats van te klagen over Valentijn, bekijk eens deze ideeën om de dag te vieren zonder de planeet te schaden en minder te consumeren. Bovendien, zelfs als je niet verliefd bent of geen relatie hebt, kan je toch genieten van een gezellige dag met vrienden of familie, want zij houden ook van jou! En als je liever alleen bent, onthoud dan dat zelfliefde net zo belangrijk is!

Duurzame Valentijns cadeau ideeën

St valentin 2
  1. Bakken. Maak 's middags iets lekkers klaar om 's avonds van te genieten. Terwijl je een film kijkt of een gezelschapsspel speelt, kan je bakken. Of het nu zoet of hartig is, maakt eigenlijk niet uit. Als er maar liefde in het proces zit, zal het zeker smaken!
  2. Boek een verblijf op een camping of in een hotel vlakbij. Ga eropuit! Bij mooi weer kan je naar een camping in de buurt gaan, anders kan je gewoon een hotel boeken voor het weekend. Sommige campings in België bieden niet alleen ruime kampeerplekken, maar hebben ook gezellige houten hutten beschikbaar, compleet met een kachel voor extra warmte. Als het primitieve leven niet echt jouw ding is en je meer van luxe houdt, zijn er genoeg hotels voor een gezellige overnachting! En vergeet niet, laat je plezier niet beperkt blijven tot de 14e, maak er een heel weekend van!
  3. Musea. Liefde is kunst, dus dit is het perfecte moment om lokale musea te ontdekken. Soms zijn kleine musea zelfs leuker dan de grote! Verborgen schatten wachten om ontdekt te worden en zorgen voor vreugdevolle ervaringen. Denk bij het kiezen van een museum aan de interesses van je partner, vriend of familielid. Wat boeit hen? Maak op basis daarvan een goede keuze, en jouw Valentijnscadeau is al een succes!
  4. Restaurants. Wie houdt er niet van lekker eten? En uit eten gaan is een heerlijke ervaring! Geen stress in de supermarkt over wat je allemaal moet kopen voor het avondeten, en geen afwas achteraf! Ontdek de Gentse fair trade hotspots of bekijk de lijst met Fair Trade Cateraars en geniet van een duurzame maaltijd. Want de planeet en haar bewoners verdienen ook wat liefde!
  5. Fairtrade chocolade. Als je voor de klassieke aanpak gaat, kan je altijd chocolade geven. Een prachtige selectie van fairtrade chocolade laat ieders hart sneller slaan.
  6. Levende planten in plaats van bloemen! Hoewel bloemen prachtig zijn vanwege hun tijdelijke schoonheid, kan een plant in een pot nog langer genieten. Je kan zelfs de pot decoreren! Wat zijn mooie herinneringen met je Valentijn? Schilder ze op de pot zodat je ze nooit zal vergeten. Geen schildertalent? Geen probleem! Het gebaar is wat telt.
St valentin

Zo, dat zijn maar enkele ideeën om een leuke dag te plannen met je partner. Natuurlijk zijn er nog tal van andere manieren om deze dag te vieren zonder te veel te consumeren... Wees creatief, denk na over waar je geliefde van houdt. Misschien is het ook een perfect moment om de hobby's van je partner uit te proberen. In elk geval, zit niet stil, pak de kans om van die maandag iets speciaals te maken en geniet ervan!

Interessant artikel? Vertel het voort!