Elisa Lee

MADE IN BELGIUM

ELISA LEE kiest er bewust voor om de productie volledig in België te houden. Dit is voor ons een evidentie maar het maakt het er zeker niet gemakkelijker op. Elk juweel wordt in ons atelier gemaakt, zelfs onze partners zijn locals uit Oost- en West-Vlaanderen. Deze bewuste keuze om ethisch verantwoord te werken, geeft bovendien als voordeel dat we flexibel en snel kunnen inspelen op bestellingen en herstellingen. ELISA LEE beschikt over het label Handmade in Belgium (HIB) dat authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten erkent. De lokale productie draagt bij aan een eerlijke en kwalitatieve manier van produceren.

DUURZAAMHEID EN PURE MATERIALEN

ELISA LEE gebruikt enkel de meest pure materialen: massief Sterling zilver, goud, glas en diamanten. We werken uitsluitend met leveranciers die aan eerlijke goudwinning doen. Onze leveranciers zijn dan ook gecertificeerd door FLO-CERT, FAIRMINED en zijn onderworpen aan de strenge criteria van het Responsible Jewellery Council. Dankzij deze labels kunnen we garanderen dat ons goud afkomstig is uit mijnen waar milieu, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden centraal staan en waar geen kinderarbeid plaatsvindt. Ook onze diamanten komen uit conflictvrije gebieden.

Daarnaast gaan we op een ecologische manier om met de hoogstaande materialen, waardoor er geen overschotten worden gecreëerd. Elisa Lee werkt stockreducerend waar mogelijk. Ten slotte dragen ook de kleurenwissels bij aan de duurzaamheid van onze unieke ontwerpen. De grondstof voor de glazen parels die Elisabeth maakt is afkomstig van een kleinschalig familiebedrijf in Italië. Elk (gekleurd) glaselement kan bovendien vervangen worden na verloop van tijd, waardoor de klant over een origineel, ambachtelijk en tegelijk tijdloos juweel beschikt. Deze kleurenwissels dragen bij tot de duurzaamheid van deze unieke ontwerpen.

Accenten

  • Fair
  • Lokaal

Hoogpoort 33, Gent

Op afspraak via videocall

Social: