Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

We bezochten 100% Textiel: Een verslag

Altijd al meer willen weten over hoe jouw kledingstoffen worden geproduceerd? Het Gentse Industriemuseum introduceerde recent een nieuwe tentoonstelling: 100% Textiel. Met Gent Fair Trade brachten we een bezoekje.

Waar gaat de tentoonstelling eigenlijk over? 100% Textiel is een veelomvattende tentoonstelling die de diversiteit van de textielindustrie in de kijker zet. Het museum neemt je mee naar de wereld van textiel op een educatieve, maar visueel boeiende wijze. Er komen diverse thema's aan bod, zoals textielproductie, techniek, ateliers, soorten stoffen en veel meer.

Bovendien wordt het aspect van duurzaamheid ook in de spotlight gezet. Wat is de impact van katoen op het milieu? Kan jeans gerecycleerd worden? Worden plastic flessen als grondstof gebruikt voor stof? Op deze vragen krijg je een antwoord in de textielafdeling van het Industriemuseum.

Naast het bezichtigen kan je ook zelf creatief aan de slag gaan. Met jouw klas of een grote groep kan je deelnemen aan workshops over vilten. Dit is mogelijk door het nieuwe maakatelier dat midden in de tentoonstelling te vinden is. Tijdens de workshop leer je de oeroude techniek van vilten, waarbij je wol transformeert tot vilt. Een ontspannende activiteit voor de echte creatievelingen.

Online modeshow in het Industriemuseum

In het kader van de Fashion Revolution Week 2021 organiseerden we online een Slow Fashion Modeshow om aan te tonen dat tweedehandskledij ook aantrekkelijk kan zijn. De opnames van deze modeshow vonden plaats in het Industriemuseum. Het thema van onze Slow Fashion Modeshow is in zekere mate verweven met de 100% Textiel tentoonstelling. Beide zetten kleding(stoffen) centraal en halen het belang van duurzaamheid aan.

De online modeshow ging 21-04-2021 door op de Facebook Live van Gent Fair Trade. Heb je dit gemist? Herbekijk het op onze Facebookpagina!

Nog niet overtuigd om de tentoonstelling te gaan bezichtigen? Laat je inspireren door enkele beelden uit ons bezoek.

Slow Fashion Modeshow 16 9