Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Belmundo maakt programma bekend: gezonde en leefbare planeet staat centraal

Belmundo 2022

Belmundo Festival is het jaarlijkse Gentse stadsfestival rond internationale solidariteit, georganiseerd door Stad Gent en 11.11.11. De voorbije jaren maakte het festival al indruk met hun initiatieven rond gendergelijkheid, migratie en vrede. Dit jaar zetten ze 'Rechten van mens en natuur' centraal. Dat dat nodig is, wordt helaas duidelijk gemaakt door de klimaatcrisis, het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en de toenemende ongelijkheid.

Afgeleide 5

#Maakvanjetak in maart

Met een bo(o)mvol programma -er staan meer dan 40 activiteiten gepland!- willen de organisatoren Gentenaars aanzetten om van hun tak te maken voor een gezonde en leefbare planeet. "Het lot van mens en natuur zijn immers ontegensprekelijk aan elkaar verbonden en er is geen tijd meer te verliezen," zo klinkt het.

Meer dan 50 Gentse organisaties, studentenverenigingen, cultuurhuizen en ngo’s slaan dan ook de handen in elkaar om de Gentenaar in hun strijd te betrekken. Het gevarieerde programma biedt iets voor elke persoon: Concerten, wandelingen, filmvertoningen, lezingen, debatten...

Wij hebben alvast goesting om van onze tak te gaan geven in maart!