Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Dat tikkeltje meer F(l)air

Jaja

Nu de feestdagen dichterbij komen is het misschien wel eens tijd om na te denken over hoe je de tafel gaat indekken. Je legt je mooiste bestek, haalt je mooiste borden van onder het stof en poetst nog vlug die chique wijnglazen eens op. Maar toch ontbreekt er iets. Een beetje meer fleur? Dat is het!

Verse bloemen vind je van april tot eind oktober, dan is het de tijd voor mooie droogbloemen. Ga dus niet voor de geïmporteerde en goedkope rozen aan de kassa van de supermarkt, maar kies voor lokale en biologische bloemen van onze bloemenboeren.

Zo ben je altijd 100% verzekerd van bloemen zonder kunstmest, chemische pesticiden of gentechnologie. Je draagt er aan bij om ook deze sector duurzamer te maken en helpt de lokale bloemboeren concurreren met de grote spelers op de markt, wat momenteel bijna onmogelijk is voor hun.

Je kan volgende droogbloempakketen hier vinden:

Fleur-Couleur

Fleur-Couleur3

Fleur-Couleur teelt snijbloemen volgens de principes van de biologische teelt en zorgt voor een lokale afzetmarkt. De bloemen groeien en bloeien op het veld in Landegem (dichtbij Gent).

Je kan de bloemen van Fleur-Couleur vinden bij Blommm en bij Elke en Liesa van Into the wild.

Wist je dat ‘bio’ en beschermde term is? Fleur-Couleur mag deze enkel gebruiken omdat hun veld ‘onder controle’ staat van de controle-organisatie Tuv Nord (en ze hun met hart en ziel aan die principes houden).

Blommm

Renee

Bij Blommm doen ze aan landbouw met respect voor het milieu, onze gezondheid en die van de komende generaties. Door samen te werken met lokale producenten, mee te gaan met de seizoenen en zich te verplaatsen met de cargofiets houden ze hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Snuister eens rond in de webshop en ontdek hoe jij je tafel wat extra fleur kan geven. Naast blommmekes en kransjes bieden ze ook abbonementen, zaadjes, geschenksetjes of een doe-het-zelf-setje aan.

Into the Wild

Schermafbeelding 2020 12 18 114339

Elke en Liesa van Into the Wild zijn twee floristen met een passie voor de ecologische kant. Ze proberen op een hedendaagse en duurzame manier te werken. Hun boekketen stralen dan ook pure liefde uit.

En heb je nog geen cadeau voor de feestdagen? Bezoek dan zeker hun webshop en ontdek de duurzame, ongebleekte, lokale bloemboxen (met een uniek vintage vaasje dat wordt afgestemd op de kleuren) of een originele 100% natuurijke badset.