Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Vergeet fast fashion, wij kleden ons duurzaam

Dit jaar blijven liefst allemaal thuis tijdens de feestdagen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we ons niet kunnen opkleden! Ga langs bij één van de vele duurzame kledingszaken in Gent. Zij verkopen kwalitatieve en ethische kledij, waarvan je ook na de feestdagen nog veel genot van kan hebben!

De focus dit jaar ligt vooral op comfortabel maar stijlvol. Onze stagiair Silke geeft je graag wat inspiratie, aan de hand van drie fijne, Gentse outfits:

Kerstoutfit 3

Jij kookt vanavond voor je huisgenoten

Met je tas van Freitag ben je net de laatste boodschappen gaan halen. De schort zorgt ervoor dat je stijlvol kan koken zonder je jurk vuil te maken en de glittersokken maken jouw feestoutfit helemaal af.

Oorbellen van Va-Tout

Maxidress van Mieke

Sokken van Just Hazel

Linnen schort van Catalogus

Tas van Fair Eco Fashion

Kerstoutfit 2

Een wit hemd past bij alles

Je fluwelen broek is lekker warm in de winter en je sokken brengen iedereen in kerststemming. Gelukkig spannen de bretellen niet aan de buik na een grote maaltijd.

Hemd van Lost in Pablos

Bretellen van Mayenne Nelen

Broek van Cliché

Schoenen van Supergoods

Sokken van Oxfam Wereldwinkel

Kerstoutfit 1

De outfit is perfect om een hele avond gezellig kerstfilms te kijken

De pantoffels en plaid houden je lekker warm en de ketting zorgt ervoor dat je er net iets feestelijker uitziet wanneer je iedereen via facetime fijne feestdagen wenst.

Jumpsuit van Studio Ama

Ketting van Yak&Yeti

Pantoffels van Walk The Line

Plaid van Good Wool Story

Wandvaas van Curiosa&co

Ga vooral zelf snuisteren tussen de Faire kledingszaken, en ontwikkel vooral je eigen stijl, want uniek is nooit uit de mode.