Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Op zoek naar een cadeau voor de kleinsten?

Happy-Kiddo3

De kerstman heeft het al druk genoeg dit jaar. Laten we hem helpen en zoeken naar leuke alternatieven voor de kleinsten onder ons. Want laat ons eerlijk zijn, ze groeien zo rap, hun interesses veranderen met de wind en hoeveel kinderkledij of -speelgoed hebben we al niet weggesmeten?

Stap daarom mee in het ethische en ecologische verhaal met je kind. Jong geleerd is oud gedaan. Toch?

Bij volgende zaken is dit allemaal mogelijk:

Kiddybips

Kiddybips

Bij Kiddybips kun je naar hartenlust ecologisch winkelen. Hun aanbod gaat van wasbare luiers en billendoekjes tot aan wollen kledij en verantwoord speelgoed.

Kiddybips denkt niet enkel aan de kleinsten, maar ook aan de ouders. Je vindt er ook ecologisch maandverband, dames- en herenkledij en draagdoeken. Ga langs in hun winkel in de Dampoortstraat of bestel via de webshop.
.

Mic Mac Miniscule

Happy-Kiddo2

Je kiest voor Mic Mac Miniscule om drie simpele redenen:

  1. Goed voor de planeet
    Veel kinderspullen worden heel kort in gebruik genomen, toch fijn om deze een tweede leven te geven?
  2. Goed voor de portemonnee
    Tweedehands kopen is de helft goedkoper
  3. Goed voor het goede doel
    10% van je lijst gaat naar het goede doel van jouw keuze

Mini moeite. Mini impact. Mini prijs.

Terra Cotta

3 9fa9b0ea b520 44fd 992d 5ff72a95252d 2048x2048

Op zoek naar duurzame, hippe, voordelige en gemakkelijke kinderkledij? Zoek niet verder! Bij Terra Cotta staan ze hier voor garant. Ze proberen mensen warm te maken voor het tweedehandsverhaal door dit zo circulair mogelijk te houden. Zo kan je, als de kleinste weeral gegroeid is, de kleren weer (onder voorwaarden) terugbrengen!

Dankzij de gebruiksvriendelijke webshop en levering aan huis maken ze het voor jou heel eenvoudig en leuk om duurzaam te shoppen.

Happy Monster Club

Product 19 5ddd7bfa1a07f 1

Bij Happy Monster Club komen twee waarden steeds naar voor: kwaliteit en duurzaamheid. Ze gaan bewust in tegen de ideeën van de wegwerpmaatschappij en houden zelf het grootste deel van de productie in handen. Zo worden ook alle knuffels met de hand gemaakt uit scheerwol. Ga langs in hun webshop en ontdek het allemaal zelf.

Bovendien geniet je tijdelijk van 10% korting op je volledige aankoop met kortingscode "KERSTMIS".

Benieuwd hoe en zeefdruk (met inkten op basis van water en milieuvriendelijke producten) precies werkt? Hier geven ze je de uitleg.

Wattini

Schermafbeelding 2020 12 18 104126

Wattini werkt voornamelijk met restmateriaal uit het atelier van zijn baasjes Atelier Watt. De ‘restjes’ zijn nog van prima kwaliteit en worden omgetoverd tot mooi en leerrijk speelgoed.

Zo heb je blijvertjes en kansjes, de kansjes zijn gemaakt van uitzonderlijke reststukken, materiaal afkomstig van eenmalige opdrachten, deze kansjes zijn dus limited edition. En de blijvertjes, ja die blijven steeds beschikbaar. Ontdek alles hier.

ZUSSE

Schermafbeelding 2020 12 18 104324

Een eerstekeus tweedehandswinkel voor kinderkledij- en speelgoed, daar staan de zussen Hannelore en Annelies voor bekend. De Zusse zetten kinderen en duurzaamheid bovenaan. Je vindt ze in de winkel of bestelt via hun instagrampagina.

GIVE AWAY

Win de leukste ZUSSE X-MAS goodiebag ter waarde van 120 euro! Lees hier hoe je deelneemt. De winnaar wordt bekend gemaakt op 23 december. Veel succes!