Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Fair Trade Walks: vier unieke routes leiden je door Gent

Er zijn meer dan 90 handelaars in Gent die de titel Fair Trade Hotspot dragen. Van bloemen, over kleding en juwelen, tot zelfs make-up, alles kan je vinden bij deze duurzame ondernemers.

Om al deze zaken te ontdekken kan je vanaf vandaag de vernieuwde Fair Trade Walks gebruiken.

200907 Fair trade walks story 1080x1920

Fair Food Map

Deze overzichtskaart geeft het overzicht van alle horecazaken die met duurzame producten werken. Wil je met vrienden afspreken om een terrasje te doen, of heb je zin om te gaan dineren? Neem dan eerst een kijkje op deze map om de duurzame opties te bekijken.

Fair Fashion Walk

Gent Fair Trade's Fair Fashion Walk is ondertussen een klassieker. Dit jaar geven we voor de 4de keer een geüpdate versie uit van deze wandelroute. Met deze wandelkaart in de hand kan je 15 handelszaken in het centrum van de stad ontdekken. Alle zaken zijn uniek, en alle ondernemers werken op een duurzame en ethische wijze.

Vintage & Second Hand Walk

De tweedehandsmarkt blijft groeien. Ook in Gent vind je meer en meer tweedehandszaken. Aan de hand van deze wandelroute ontdek je unieke vintage winkels die je helpen om jouw persoonlijke stijl te ontwikkelen.

Nieuw vanaf dit jaar: Gent Fair Trade's Interior Walk

Wie graag drentelt doorheen de Gentse steegjes zal er niet van opkijken, maar onze stad is rijk aan prachtige design adresjes. Met Gent Fair Trade's Interior Walk ontdek je beeldschone handelszaken, die stuk voor stuk verborgen schatten aanbieden die jouw huis een gezellige toets kunnen geven. De ondernemers achter deze zaken maken stuk voor stuk unieke selecties, en ondernemen met een hart voor de makers achter de producten.

Kan jij nog een zaak die mist in onze publicaties?