Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Gents herenmodepionier Mr. Manchette zet werking stop

2023 Mr Manchette

[Persbericht van Mr. Manchette]

Het stopt.

Dit is het einde van Mr. Manchette.

Zo, dat is eruit. En ja, orpichtster An Boone haar hart bloedt. Want Mr. Manchettte, dat is haar kindje, dat ze bijna zeven jaar geleden met veel idealen voor ogen op de wereld heeft gezet. Er bestond (en bestaat) geen Belgische merk dat eerlijke, ecologische hemden voor heren aanbiedt. Daar wilde ze met Mr. Manchette verandering in brengen. Met hemden die je kunt dragen op je werk, als vertegenwoordiger, op een familie- of trouwfeest, maar ook om gewoon met vrienden samen te zijn. Met hemden die tussen het assortiment hangen in winkels die niet nadrukkelijk inzetten op ecologisch of eerlijk – opdat het voor de klant een evidente, makkelijke keuze zou zijn.

Vandaag eindigt het verhaal van Mr. Manchette. Na lang twijfelen hakte ze de knoop door. Het huidige seizoen wordt het laatste.

2020 Wvd FT mr manchette

Waarom? Heel eenvoudig: de inkomsten dekken de kosten niet. En hoe mooi idealen ook zijn, op een gegeven moment is het op. Jarenlang heeft ze aan de weg getimmerd. Bleef ze geloven. En er wàs groei – ondanks corona. Klanten dragen met trots Mr. Manchette; winkels stapten mee in het verhaal. Maar het blijven er te weinig om te overleven. Eerlijke en ecologische Belgische mode heeft een prijs – en met die prijs is het moeilijk opboksen tegen merken met minder idealen.

Dan moet je op een gegeven moment beslissingen nemen. Pijnlijke beslissingen. Mr. Manchette houdt op te bestaan. Maar haar idealen, die houdt An. Wat er op haar weg zal komen, weet ze nog niet. Zeker is dat ze ecologie en fairtrade in haar hart blijft dragen.

De afgelopen jaren heeft Mr. Manchette heel wat mensen overtuigd om de stap te zetten naar eerlijke en ecologische mode. Daar is ze terecht trots op. Dit verhaal stopt dan wel voor haar, maar de transitie naar een eerlijkere en duurzamere wereld valt niet meer te stoppen. Mocht jij iemand kennen die het vervolg van dit verhaal wil schrijven, laat het haar zeker weten.

2020 Hotspot Mr manchette 1

Dit is meteen een unieke kans om de laatste stuks van Mr. Manchette te scoren. Kom naar hun uitverkoop van 1 tot 4 juni in de Sint-Salvatorstraat 113 in Gent. En: vertel het voort! Want kopen uit een stockverkoop is ook een ecologische daad.

Openingsuren uitverkoop:
Dond 1/6: 15 – 21u
Vrijd 2/6: 11 – 18u
Zat 3/6: 11 – 18u
Zond 4/6: 11 – 18u