Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

Gents kledingmerk "Negenduust" zet een nieuwe, ambitieuze stap

2021 Negenduust

Met een warm en open-minded hart voor alles wat er in en rond zone 09 leeft en speelt, maakt NEGENDUUST een nieuwe sprong. Met als missie "Samen maken we Gent nog wijzer!" staat er één en ander op het menu met als voorgerecht de compleet vernieuwde website.

"De crisis heeft mij – net als vele anderen – laten nadenken over het merk" verklaart Thomas (Beyls), bezieler, bedenker en allesdoener van NEGENDUUST. "Waarom ben ik ooit met het merk gestart, wat zijn de kernwaarden en waar wil ik naartoe? Veel vragen… dus ook een stevige zoektocht naar passende antwoorden" legt de Gentse leerkracht zedenleer uit. "Zeven jaar geleden ben ik met NEGENDUUST begonnen, vooral vanuit een buikgevoel en met een pak connecties binnen de Gentse muziek-scene, aangezien ik ook DJ ben en vroeger feesten organiseerde. Maar het merk is intussen doorgesijpeld binnen andere culturen. Van jonge skaters aan de Blaarmeersen tot uitbaters van een pita-zaak in de Brugsepoort, van ingeweken Westvlaamse studenten en Buffalo-supporters tot fans van onze Gaygenduust-lijn."

Wat maakt "Gent" dan zo uniek als focus om een volledig merk rond te bouwen? "Gent is de max! Er gebeurt hier vanalles, er is multiculturaliteit, er broeit hier op creatief vlak vanalles en natuurlijk maakt ook de rijke geschiedenis van de stad een indruk. Omdat we met een brand bezig zijn, vergeten we soms de essentie. En die wilde ik graag opnieuw in NEGENDUUST krijgen. Opnieuw vanuit het buikgevoel en ondersteund door een sterk team."

Als je een breed publiek op regelmatige basis iets nieuws wil aanbieden, hoe realistisch is het om dit allemaal solo te doen? "Totaal onrealistisch (lacht)! Om mij vooral op de designs, het imago en de day-to-day van NEGENDUUST te kunnen focussen, heb ik mij omringd met kenners binnen hun vakgebied. Een klankbord voor de marketing en communicatie en een e-team om onze website / webshop volledig onder handen te nemen. En die lanceren we op dinsdag 21/09. Ik ben net voor de 3e keer papa geworden van een fantastische dochter, de wedergeboorte van ons merk past dus perfect binnen dat thema."

Speciaal voor deze vernieuwing, biedt NEGENDUUST iedereen tijdelijk een korting van €5 aan.
Geldig op aankopen in onze webshop t.e.m. 30/09.
CODE ingeven bij het uitchecken: negenduust5

2021 Negenduust1