Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

800 vierkante meter grote t-shirts verlichten Gent. Wat is er gaande?

Dat de 500.000 LEDs rond de Ghelamco arena de Gentse skyline verlichten, is allesbehalve nieuws. Toch trokken we grote ogen deze avond. Maandagavond omstreeks 22u00 verschenen gigantische t-shirts rond het stadium, vergezeld van de hashtag #connectwhatsgood.

We zoeken uit wat er aan de hand is.

106487920 2658254217778233 2970069517310538756 n

#connectwhatsgood?

Als we de hashtag #connectwhatsgood opzoeken op twitter, instagram en facebook krijgen we meteen een idee wie er achter de actie zou kunnen zitten. Fairtrade Belgium -één van de initiatiefnemers achter de FairTradeGemeente- lanceerde deze hashtag in 2021 in het kader van de Week van de Fair Trade. Ze wilden hier vooral mee benadrukken dat Fair trade, bio en lokaal een lekkere match vormen, om tot een duurzame voedingsindustrie te komen.

(Foto: ze gingen in het kader van deze campagne ook al een keer langs bij het geweldige Just Hazel-trio)

Update: Op de instagrampagina van Fairtrade Belgium lezen we dat ze op een Secret Mission zijn, dat heeft er vast iets mee te maken.

Katoen & t-shirts?

De Stad Gent is een historische textielstad, dat merk je aan de industriële architectuur die je nog steeds kan bewonderen doorheen de stad. Maar niet enkel de geschiedenis van de stad ademt textiel uit. Vandaag vind je een enorm aanbod aan mode-pioniers in de stad Gent. De Gentse kledingwinkels en modeontwerpers onderscheiden zich als Fair Fashion-pioniers, in een Fast Fashion-sector. Zou dat de reden zijn achter de keuze van dit beeld?

X-artikel-textielplatform-De-Standaard-MVO-dec-2015

Wie, wat, waarom?

Voorlopig is het nog gissen en gokken naar de echte reden achter deze actie.

Ga zelf een kijkje nemen aan de Ghelamco arena, en volg onze sociale media. Als we meer weten, plaatsen we het daar, hier op onze website.