Nieuws

Blijf op de hoogte van de activiteiten, initiatieven en andere nieuwtjes van Gent Fair Trade.

World Fair Trade Day 2021: Geniet van een gratis eerlijk kopje koffie

WFTD21 FB event banner

World Fair Trade Day 2021 staat voor de deur. Zaterdag 8 mei nodigen we je uit op een kopje EERLIJKE koffie. Waar vraag je? In het Koning Albert park, vlakbij Gent Zuid. We verwachten je om 13u - 17u. Breng jouw bubbel mee en geniet van een relaxte zaterdagnamiddag in het park, met een koffietje!

Eerlijke koffie

Zaterdagnamidag 8 mei nodigen we jou en jouw bubbel uit om langs te komen in het Koning Albert Park tussen 13u en 17u. Hier bieden we je een gratis eerlijk kopje koffie aan. Je krijgt de keuze uit 3 soorten heerlijke Oxfam koffies: de Congo koffie, de Highland koffie of de Peru koffie. In het Koning Albert Park geldt er geen mondmaskerplicht en kan je comfortabel met jouw bubbel op afstand zitten.

Quizwandeling

Na te genieten van uw warme drank kan je enkele interessante weetjes over koffie verzamelen. In het park organiseren we een quiz waarbij je meerkeuzevragen kan oplossen over koffie. Via een QR-code die je aan de OxVan kan scannen kan je alle vragen oplossen.

Bovendien maak je kans op een leuke prijs: een koffiepakket waar je een jaar lang mee toekomt! Bij deze ook meteen al een eerste wistje-datje over koffie: de gemiddelde Belg drinkt 12 pakken koffie per jaar. Daarom hebben we besloten dat de winnaar 12 koffiepakken ontvangt, genoeg om een jaar lang koffie te drinken. Niet alleen krijgt de winnaar koffie, daarnaast ontvangt hij ook een leuke koffiesetje om dit mee op te drinken! Dat is toch de moeite om mee te doen, toch?

Fairness test

Naar aanloop van World Fair Trade Day zetten we op onze sociale media enkele Gentse ondernemers in de kijker die een duurzame focus hebben met hun producten. Hiermee willen ze een sterke eerlijke boodschap meegeven aan de consumenten. We laten je 4 dagen lang kennismaken met verpakkingsvrije, fair trade, biologische en plantaardige winkels.

En jij? Wat vind jij eerlijk? In lijn met deze boodschappen organiseren we zaterdag 8 mei een fairness spel. In dit ludiek spel kan jij ons vertellen en tonen wat jij eerlijk vindt. Nieuwsgierig? Kom langs!

Fairtradeinuwkot 0467